5 apps die je beter direct kunt verwijderen als je om je smartphone geeft

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit onze levens en ze brengen ook veel! Sociale contacten, sociale netwerken, allerlei apps, games en ander vertier. Maar er zijn ook apps die weinig toevoegen of zelfs slecht voor je smartphone zijn. Wij hebben vijf apps voor je op een rij gezet die je beter zo snel mogelijk kunt verwijderen!

1. Facebook

De kans is aanwezig dat je dit artikel in de Facebook-app aan het lezen bent en dat is nu niet bepaald de meest vriendelijke app voor je smartphone.

De Facebook-app staat erom bekend vooral veel data te gebruiken, maar ook nog eens veel van je accu te vergen. Daarnaast breng je misschien ook nog eens onnodig veel tijd door met je smartphone door Facebook, maar dat terzijde.

Smartphone geen geheugen
Via: depositphotos.com | mantinov

Als alternatief, kun je in plaats van de Facebook-app de mobiele browser gebruiken. Hierin heb je alle functies die je kunt gebruiken binnen de app, maar dan zonder aanslag op je accu.

Maak bijvoorbeeld een snelkoppeling naar de mobiele versie van Facebook op je homescreen om deze snel te openen. Daarnaast zijn er ‘Lite-versies’ van vele social netwerken, maar let hierbij goed of het geen slechte namakers zijn (check dus het aantal downloads en reviews).

2. Weer-apps

Recent onderzoek wijst uit dat weer-apps niet bepaald goed zijn voor je smartphone. Misschien vertel ik je niets nieuws, maar door de synchronisatie van de weer-apps en de daarbij behorende meldingen die je kunt ontvangen, is deze app continu verbonden met internet en maakt op de achtergrond verbinding met de servers van de weer-dienst.

Op deze manier wordt er een aanslag gepleegd op je accu! Wil je het weer weten, zet dan de sync van je weer-app uit of verwijder deze en check het weer in de browser!

3. Anti-virus-apps

Huh? Antivirus-apps? Ja! Ook dit zijn hele zware apps die vaak continu actief zijn om jou te beschermen tegen gevaren. Maar, wat nu als je zelf goed oplet?

Alleen apps installeren die te vertrouwen zijn, geen vreemde bestanden downloaden, geen gekke e-mails openen? Dit draagt eraan bij dat je smartphone veilig blijft.

Installeer in ieder geval geen ‘illegale’ of gehackte apps. Hiermee bedoel ik ook apps die normaal gesproken betaald zijn en nu gratis aangeboden worden.

Ook Apple en Google (Android) hebben de nodige maatregelen genomen om malware- en andere virus-apps uit de app-winkels te verwijderen. Dus wil je een betere accu en sta je voor jezelf in, gooi die app er dan ook maar vanaf.

Via: pixabay.com

4. Standaard-browser (Android)

Veel fabrikanten leveren een eigen browser mee, terwijl er veel alternatieven zijn in de Play Store (Android). Een alternatief is bijvoorbeeld Chrome, die onderhouden wordt door Google en mogelijkheden biedt om te synchroniseren met de desktop. Op deze manier heb je alle gegevens altijd netjes bij de hand.

Maar los daarvan, worden zijn deze browsers ook actief ontwikkeld, vergen ze over het algemeen minder van je toestel en ontvang je vaker updates. Denk dus goed na welke browser je gebruikt…

Geheime functies verborgen opties android smartphone
Via: pxhere.com

5. Boosters andere apps om te optimaliseren

Misschien ken je ze van de advertenties, maar ‘boosters’ of andere apps om te optimaliseren brengen vaak meer kwaads dan goeds.

Zo zijn ze vooral bezig om allerlei zaken die het systeem zelf ook doet, verder te optimaliseren. Daarnaast zitten ze vaak vol met advertenties en andere slimme trucjes om geld te verdienen.

Wil je een goed werkende smartphone, installeer dan niet teveel apps, maar vertrouw zeker niet op deze boosters! Dit kost alleen maar accu, ruimte en uiteindelijk frustratie.

Moet je deze apps verwijderen? Nee hoor, maar als je puur en alleen kijkt of je smartphone beter draait zonder deze apps? Yes, dat zeker!

Lees ook


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...