Waterbubbel kan makkelijk en milieuvriendelijk je dorst lessen

Kan het de plastic waterfles gaan vervangen? Deze waterbubbel, de Ooho genaamd, is een volledig afbreekbaar zakje, waarin je jouw vloeistof kunt bewaren.

Het lijkt inderdaad op een waterzakje, maar het zakje zelf is samengesteld uit een mix van calciumchloride en bruine algen. Eerst wordt het water bevroren, en vervolgens in een bad gelegd met de eerder genoemde stoffen, en daardoor komt er een soort van taaie schil omheen te zitten. 
Heb je vervolgens dorst, bijt de schil van de Ooho kapot, en slurp het water er uit. Ook direct helemaal in je mond stoppen kan ook, je kauwt hem dan kapot. De schil is niet giftig, en volledig afbreekbaar, je kunt hem zelfs opeten. Prachtig idee, maar wij denken dat het concept wel nog veel verbetering nodig heeft. Stel je voor dat zo’n waterbubbel zomaar kapot springt in je tas, liever niet.
Bekijk hier beneden het gebruik van de Ooho in de eerste video, en in de 2e video de manier waarop hij gemaakt wordt.

waterbubbel

 

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer