Twirl Timepiece: dit unieke uurwerk laat jouw kostbaarheden zweven

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Kimu Twirl Timepiece

Nog niet zo lang geleden was de stand van de zon onze enige beleving van tijd. Maar in een samenleving waarbij tijd zo belangrijk is als nu, kun je de klok eigenlijk niet meer wegdenken. Het bedrijf KIMU besloot nog eens naar onze beleving van tijd te kijken en kwam met een unieke klok die jouw kostbaarheden laat zweven. 

Het Twirl Timepiece 

Het Fins-Taiwanese bedrijf KIMU heeft de traditionele klok een nieuwe draai gegeven en kwam met deze zwevende ‘klok’ die 360 graden kan ronddraaien. De klok bestaat uit een stevige basis met een dun, zwevend metalen plaatje erboven. Hier kun je een kostbaar object op leggen van maximaal 50 gram. Terwijl de tijd door tikt, draait het zwevende metalen plaatje in een cirkel, wat daarmee het verloop van tijd symboliseert. 

Kimu Twirl Timepiece
Via: kimudesign.com

Nostalgie 

Het Twirl Timepiece is niet ontstaan als vervanger van onze klok. Het is juist bedoelt om het verloop van tijd te laten zien en welk effect tijd heeft op ons leven. Zo kun je een nostalgisch artefact op het plaatje leggen en overstijgt deze hiermee de symboliek van de tijd.  

時盅時鐘正式上架

// KIMU時盅時鐘 // 正式上架 ! ✔自己的時間,自己定義! 立即前往預購☞https://goo.gl/YSpoY7 擁有,是花時間珍愛 每一個重要的小事 時盅時鐘,改變了我們對時間的觀感,時間不再是數字,而是回憶以及記憶認同。 創新的指針轉盤能夠支撐小物件在上隨著分秒旋轉。 不停旋轉的圓盤指針亦是優雅的小舞台, 隨性擺放喜愛的物件, 提醒時間沒有流失,而是轉成了珍貴的生活細節。 — ✔ 讓時間不再是數字,而是回憶以及認同。 ✔ 創新的秒針轉盤,展示你珍愛的小物件。 ✔ 360度的轉動,每一面每個細節都盡收眼底。 ✔ 還記得美女與野獸裡的玫瑰,在盅罩裡化成了經典。 ✔ 讓生活物件變成你的藝術品。 — 還有國家戲劇院極限量款, 讓國家戲劇院的歷史, 陪你收藏你的下一個30年 前往超限量預購☞https://goo.gl/aKWqEh #KIMU時盅時鐘 #珍藏你的五花八門 #每一秒都享受 #正式上架

Geplaatst door KIMU design studio | 柒木設計 op Dinsdag 4 september 2018

Verloren tijd 

Over het geheel wordt een glazen koepel geplaatst. Hierdoor kun je op afstand zien wat er met je meest geliefde artefact gebeurt. Het draait mee met de tijd in een eindeloze cirkel. Hiermee wil KIMU aantonen dat tijd nooit verloren gaat, maar voor altijd wordt opgeslagen in de kostbaarheden die we in ons leven om ons heen verzamelen. Wil je de Twirl draaiende houden, dan zul je gebruik moeten maken van 2 AA-batterijen. 

Heb je het Twirl Timepiece nodig om je leven naar een hoger niveau te tillen? Waarschijnlijk niet. Toegegeven het is smartwatch en je kunt er geen betalingen mee doen, maar het is wel heel erg gaaf om je kostbaarheden op deze manier te eren in plaats van te laten verstoffen. Je kunt de Twirl Timepiece voor 145 dollar kopen op de website van KIMU.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...