Tombot: de extreem realistische hulphond (en metgezel)

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Door

Martijn

Laatste update:

1

Tombot robothond

Honden zijn ontzettend leuke huisdieren. Je kunt met ze spelen, heerlijke wandelingen maken en voelt je vaak veel minder eenzaam met een hond. Honden zijn vooral om die laatste reden heel geschikt voor oudere mensen, maar uitlaten, spelen en verzorgen gaat dan vaak juist niet. Deze robothond brengt verandering in dat dilemma.

Emotionele ondersteuning

Waar we het onlangs nog hadden over een robotvlieg, is nu de robothond aan de beurt. De Tombot is één van de meest realistische robots die je ooit gezien hebt. Bedoeld als emotionele hulphond doet hij dan ook precies waar hij voor gemaakt is. Liefde geven, liefde ontvangen en iemand gezelschap houden.

Ongeveer 1 op de 5 personen wereldwijd heeft last van depressies, angsten, eenzaamheid of dementie. Deze kwetsbare groep mensen kan er baat bij hebben wanneer zij aandacht krijgen van een robothond die daar niets voor terugvraagt. Zolang de batterijen zijn opgeladen gaat hij namelijk onvermoeid door met het bieden van ondersteuning.

Tombot robothond
Via: Tombot.com

De Tombot 

De Tombot is bedoeld voor iedereen die emotionele ondersteuning nodig heeft, maar geen verantwoordelijkheid kan dragen over een echte hond. De missie van Tombot is om de levens van kwetsbare mensen om ons heen te verbeteren. Hoe de robothond dat doet?

  • Een ongelooflijk realistisch ontwerp, gecreëerd door echte mallen te maken van honden en te kijken naar de anatomie.
  • De hond is in staat om bewegingen en gedrag na te bootsen van echte honden, omdat al deze gedragingen in de hond zijn geprogrammeerd. 
  • De Tombot heeft drukgevoelige sensoren en is in staat om te reageren op aanrakingen over zijn gehele lichaam.
  • Daarnaast kun je de hond ook laten luisteren, omdat hij reageert om stemcommando’s en daar vervolgens naar handelt.

Ontworpen in Hollywood 

Het ontwerp van de Tombot is niet zomaar uit de lucht gegrepen. De ontwikkelaar van de robothond is hiervoor zelfs naar Hollywood gegaan en heeft voor het ontwerp samengewerkt met Jim Henson. Zij hebben het uiterlijk van de hond naar een hoger niveau getild, waardoor deze bijna niet van echt te onderscheiden is. 

De Tombot is vooralsnog alleen te bestellen op Kickstarter, maar deze ontwikkeling belooft een interessante toekomst voor onze huisdieren. Want als iedereen straks overstapt op een robothond, zullen uitlaatveldjes en hondenparken er maar verlaten bijliggen. 

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Tombot: de extreem realistische hulphond (en metgezel)”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...