Tafeltennisrobot die te mooi is om waar te zijn

Tafeltennisrobot die te mooi is om waar te zijn

Computers worden tegenwoordig in elke sport ingezet. Ook computers die mensen verslaan, bijvoorbeeld met schaken. Een tafeltennisrobot (puur eentje die alleen maar balletjes aangeeft) bestaat al vele jaren, en wij kunnen het weten, een van onze redacteuren is namelijk een fervent tafeltennisspeler. Maar dan nu de Duitser Ulf Hoffmann, die twee jaar nodig heeft gehad om deze volautomatische tafeltennisrobot te ontwerpen. Hij laat een tweetal camera’s de baan volgen van het tafeltennisballetje, en de robotarm schakelt ontzettend snel met een slag terug. Snelheid, timing, onze redacteur wilde direct een potje tegen de Duitse tafeltennisrobot spelen, echte uitdaging, maar wel te kloppen!

http://youtu.be/imVNg9j7rvU

Maar als je nog eens heel goed kijkt zie je dat het om een erg goede computeranimatie gaat. Kijk maar eens goed naar de kabel aan de onderkant van de robot, die maakt vaker vreemde bewegingen. Wel ontzettend goed in elkaar gezet, maar het wachten blijft op een echte robot die onze redacteur zal verslaan!

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo