Stemoscope: met deze gadget kun je bomen horen zingen

Stemoscope

Bomen knuffelen wordt al jaren gedaan. Sommige mensen ervaren de energie van een boom en komen daardoor volledig tot rust. Maar tegenwoordig helpt technologie ons nog een stapje verder om te verbinden met onze omgeving. De Stemoscope laat je namelijk de geluiden horen van alle levende organismen. Katten, honden, mensen, maar dus ook bomen.

De stemoscope

De Stemoscope is een consumenten variant van de stethoscoop die al jaren door dokters wordt gebruikt om naar je hart te luisteren. Dan gaat het voornamelijk om het luisteren naar kwaaltjes die gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid. De Stemoscoop doet eigenlijk hetzelfde, maar het doel is veel vrolijker. Het doel van de bedenkers van de Stemoscope is namelijk om ‘het ritme van de wereld te horen’.

Zolang je het dus niet hoeft te gebruiken om twee vrijwel identieke hartkwalen te herkennen, is de Stemoscope een bijzonder apparaat, wat ook nog eens heel gemakkelijk te gebruiken is.

Hoe werkt het?

De Stemoscoop is een gevoelig apparaatje dat de geluiden van bijvoorbeeld een hartslag kan oppikken. Vervolgen stuurt het apparaat de opname door naar je telefoon, waar je met een hoofdtelefoon de opname kan beluisteren. De opnames kun je terugvinden in de app, waar je de de geluiden kunt visualiseren, opslaan en delen. Om de geluiden nog beter op te kunnen vangen, wordt de Stemoscoop geleverd met een verstelbare band. Daarmee kun je hem ombinden bij een hond, of misschien wel om een boom.

Stemoscope
Via: kickstarter.com

Maken bomen echt geluid?

Alles om je heen is gemaakt van een grondstof. Die grondstof heeft een bepaalde vibratie, wat je kunt zien als een geluid. Net als hoge pieptonen en lage bass tonen ook een andere frequentie hebben. Bomen hebben ook een frequentie en hoewel je ze niet kunt horen ‘zingen’ als je voorbijloopt, kan de Stemoscoop wel geluiden uit de boom laten horen.

De Stemoscoop heeft ruim 120.000 dollar opgehaald bij Kickstarter en gaat in productie. De prijs in de winkel is ca. 39 dollar.

Lees ook: Vervangt dit doorzichtige hout binnenkort jouw ramen?


Meer gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo