Spike Prime: met deze bouwstenen van Lego leer je programmeren

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Lego Spike Prime

Wie zich Lego alleen herinnert als kleine gekleurde bouwsteentjes die pijn doen als je erop stapt, zal versteld staan van de nieuwe opties die Lego inmiddels heeft. Lego introduceert nu namelijk Spike Prime, waarmee kinderen spelen met bouwstenen die ze via een app zelf kunnen programmeren.

Leren programmeren 

Je kan natuurlijk een Volkswagen T2 van Lego maken, maar je kunt Lego ook slim inzetten. Spelenderwijs leren om de programmeren is de perfecte manier om vermaak en educatie aan elkaar te koppelen. De technische bouwstenen kunnen worden geprogrammeerd door gebruik te maken van de Lego app, die gebaseerd is op de Scratch Language. Via dit platform kunnen kinderen eenvoudige commando’s geven aan elektronica, waarmee de Lego blokjes tot leven komen. Het pakket is vooral bedoeld voor scholen die Lego willen toevoegen aan het lespakket. De doelgroep zijn kinderen van 10 jaar en ouder.

Spike Prime

Het Spike Prime pakket bevat maar liefst 500 technische onderdelen van het herkenbaar speelgoed, die gebruikt kunnen worden om kleine robots te bouwen. In het pakket zitten drie elektrische motoren, drie sensoren, honderden bouwstenen en één Smart Hub die het geheel aanstuurt met een speaker, Bluetooth en oplaadbare batterij.

Probleemoplossend denken 

Het doel van het Spike Prime Legopakket is niet om kinderen zomaar wat te laten bouwen van de mogelijkheden die de 500 bouwstenen bieden. In plaats daarvan gaat het er meer om dat er probleemoplossend denken wordt toegepast voor bepaalde projecten. Zo worden er onder andere ook Spike Prime Units meegeleverd. Dit zijn 45-minuten durende lessen waarbij kinderen of studenten problemen kunnen oplossen met de meegeleverde bouwstenen. Er zijn ook speciale lesplannen voor docenten die Lego voor in de klas willen gebruiken. 

Lego Spike Prime
Via: education.lego.com

Een loopbaan van Lego

Het Spike Prime Legopakket is niet goedkoop. Voor 330 dollar krijg je ruim 500 bouwstenen. Maar daar krijg je wel een geweldig bouwpakket voor terug. Kinderen kunnen hiermee hun eerste ervaring opdoen met programmeren, kritisch denken en kunnen vervolgens doorstromen naar meer geavanceerde projecten. Wie weet komen ze er op deze jonge leeftijd al achter wat ze later willen gaan doen als werk. En dat is iets wat je niet zo snel kan zeggen over de Lego blokjes van tien jaar geleden.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...