Dit Volkswagen T2 busje is volledig gemaakt van… LEGO

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Lego wordt voor veel bouwwerken gebruikt, maar je kunt er natuurlijk ook hele auto’s mee bouwen. Niet zomaar auto’s, maar ook de Volkswagen T2.

Volkswagen T2 van Lego

De Volkswagen T2 is het iconische busje van Volkswagen en we hebben deze inmiddels al in veel varianten voorbij zien komen. Toch is deze net iets specialer, vooral door de manier waarop deze gemaakt is. Ter vergelijking, dit een ‘normale’ variant:

Volkswagen T2 busje
Via: Wikimedia Commons | Berthold Werner, CC

Deze Volkswagen T2 is bijna volledig van Lego gemaakt. Om dit voor elkaar te krijgen waren ruim 400.000 steentjes nodig, maar het oog voor detail hierbij is dan ook ongelofelijk.

Volkswagen T2 busje LEGO blokjes
Via: youtube.com (capture) | f.re.e – Bayerns größte Reise- und Freizeitmesse

En is het bouwen geblazen…

Volkswagen T2 busje LEGO
Via: youtube.com (capture) | f.re.e – Bayerns größte Reise- und Freizeitmesse

Lego-experts

Deze replica van Lego is gemaakt door Lego-experts Rene Hoffmeister en Pascal Lenhardbuilt die alles tot in detail nagemaakt hebben. Dit is inclusief keukentje en opvouwbare tafels. En het gaat verder dan alleen het meubilair…

LEGO VOlkswagen T2 kan
Via: youtube.com (capture) | f.re.e – Bayerns größte Reise- und Freizeitmesse

Het geheel is maar liefst vijf meter lang en heeft veel tijd gekost om te bouwen. Maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Meer over dit busje en de beelden kun je vinden in onderstaande video.

Lees ook: Ikea en LEGO lanceren Bygglek: bouwen en opbergen in één


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...