Sony komt met vernieuwde, kleine Playstation Classic

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

De afgelopen jaren zijn er veel consoles de revue gepasseerd, maar de allereerste Playstation durven we inmiddels wel een klassieker te noemen. In navolging van Nintendo, brengt nu ook Sony een kleine versie uit van de Playstation Classic.

Playstation Classic

De eerste Playstation verscheen op 3 december 1994 dus nu, 24 jaar later, komt deze nieuwe versie uit. Qua looks zal hij je meer dan bekend voorkomen en ook de controllers zijn herkenbaar. Hier zit overigens niet de kleine joystick op, zoals we die nu kennen.

Benieuwd hoe het apparaat eruit gaat zien, we hebben een video voor je waarin alle details te bekijken zijn!

https://www.youtube.com/watch?v=nl2h8LDq_oI

Games

Bij de console worden een 20-tal games geleverd, waarvan inmiddels vijf titels bekend gemaakt zijn. Dat zijn Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 en Wild Arms. Door deze titels zullen er al veel mensen die die direct interesse hebben in deze vernieuwde Playstation Classic.

De andere games zullen de komende periode bekend gemaakt worden, voor de officiële lancering. Om deze mini-console te gebruiken moet je deze via HDMI aansluiten op je tv en kun je direct aan de slag met het spelen van games.

Kopen?

Als je de Playstation Classic mini wil kopen moet je toch nog even geduld hebben: deze ligt vanaf 3 december in de winkels. Niet geheel toevallig is deze datum gekozen, want dan is het precies 24 jaar geleden dat de eerste versie uitkwam. De adviesprijs van deze nieuwe Playstation is 99 euro in Nederland en daarbij krijg je de 20 games.

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...