Snelste ligfiets ter wereld is de Nederlandse VeloX3

Snelste ligfiets ter wereld is de Nederlandse VeloX3

Fietsen kunnen we eigenlijk allemaal wel, maar echt hard fietsen ook? Hiervoor heb je natuurlijk top materiaal nodig, en ook een geschikte plek om een behoorlijke snelheid, in ideale omstandigheden, te kunnen halen.

Wetenschappers van de TU Delft en de VU in Amsterdam zijn hiernaar op zoek gegaan, en aan het ontwerpen geslagen, middels een perfect gestroomlijnde ligfiets te maken. Ze laten dan ook zien dat je met het zogenaamde Human Power Team je voor extreem hoog snelheden helemaal geen brandstoffen zoals benzine, diesel of stroom nodig hebt. Zij ontwierpen hiervoor de ligfiets met de spectaculaire naam VeloX3, en deze wist recent een topsnelheid van liefst 134 kilometer per uur te behalen. Hiermee werd het oude wereldrecord van fietsen op hoge snelheid met 1 kilometer per uur verbroken, dat stond op 133 kilometer per uur. Uitdaging om in het Guinness Book of Records vermeld te gaan worden was hierbij dus meer dan geslaagd. Een fantastische prestatie uiteraard, Nederland laat hierbij duidelijk zien dat we niet voor niets een echte fietsnatie zijn. Bekijk hier beneden de video.

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo