Cool Mobile

Laatste update:

Gebruik je smartphone om kostbare schatten te vinden

Geschreven door:

Martijn

Alle content is geschreven door smarthome-experts, niet door AI en robots.

Heb je altijd op zoek willen gaan naar verborgen schatten op een verlaten strand, weiland of in een eeuwenoud bos? De Air Metal Detector is de eerste metaaldetector die werkt via je smartphone. Het apparaat is daarmee goedkoper én beter uitgerust dan de meeste andere metaaldetectors.

De Air Metal Detector 

Het apparaat is tot stand gekomen door een Oekraïense en Amerikaanse samenwerking en het project is te vinden op Kickstarter. De Air Metal Detector bestaat uit een 241 millimeter grote elektrische spoel met een zeer hoge gevoeligheid. Zo kun je volgens de bedenkers van de metaaldetector zelfs kleine voorwerpen lokaliseren die 30 centimeter onder de grond begraven liggen. Grotere voorwerpen kunnen tot maar liefst 120 centimeter onder de grond worden ontdekt. Dat zorgt ervoor dat je in staat bent kleine en grote schatten te vinden die misschien wel tientallen of honderden jaren begraven zijn geweest. 

De app voor je smartphone

Wanneer de Air Metal Detector iets lokaliseert, krijg je daarvan een melding op je smartphone. Deze melding ontvang je door de Bluetooth verbinding tussen je telefoon en het apparaat. De telefoon staat in een daarvoor bestemde houder. De melding geeft je een grote verscheidenheid aan informatie op je scherm. Als eerst kun je aan het geluid horen om wat voor metaalsoort het gaat, wat je vervolgens ook op het scherm kunt zien. Daarnaast zie je de geschatte diepte van het object.

Air Metal Detector
Via: kickstarter.com

Overige handige functies 

Natuurlijk kan het zijn dat je vandaag even niet op zoek bent naar een bepaalde metaalsoort omdat daar veel van in de grond zit, en je vervolgens vooral bouwafval opgraaft. Je kunt de Air Metal Detector zo instellen dat je voor deze metaalsoort geen melding meer krijgt. Heb je net iets gevonden, maar ligt het materiaal op een meter diepte, dan het uitgraven even duren. In dat geval slaat de app je GPS-coördinaten op, zodat je later terug kunt komen om de potentiële schat op te graven.

Air Metal Detector
Via: kickstarter.com

De Air Metal Detector is te verkrijgen via Kickstarter en prijzen zijn vanaf 249 dollar. Als je kijkt naar andere metaaldetectors met een vergelijkbare kwaliteit, is dat een schappelijke prijs. En natuurlijk al helemaal als je na wat zoeken een paar gouden munten uit de middeleeuwen opgraaft. Zul je zien, dat jij weer thuiskomt met een metalen drinkfles


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer