Samsung Galaxy S9+ vs Galaxy Note 9: dit zijn de verschillen

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Samsung brengt jaarlijks meerdere smartphones op de markt, maar welke moet je nu kiezen. Ga je voor een high-end-smartphone, dan zijn de toestellen uit de S9-serie en de Note 9 erg interessant. Maar waar zit het verschil nu eigenlijk?

Samsung Galaxy Note- en S-serie

Elk jaar wordt er één nieuwe toestel in de Note-serie uitgebracht, meestal rond september en één of twee varianten van de Galaxy S9-serie, die normaal gesproken het levenslicht zien in februari of maart.

Elk hebben ze natuurlijk hun eigen kenmerken en innovaties, maar toch zijn er een aantal herkenbare elementen bij beide toestellen. Onderstaand hebben we de verschillen, maar ook zeker de overeenkomsten voor je op een rij gezet.

Beide toestellen zijn ‘goed’ en high-end, dus een verkeerde keuze maken kun je eigenlijk niet als je uiteindelijk besluit om voor een nieuwe Samsung te kiezen.

Voor de Galaxy Note 9 kies je als…

Je een aantal functies belangrijk vindt, zoals bijvoorbeeld de S-Pen en een grotere accu.

De Galaxy Note-serie staat al jaren bekend om de toevoeging van de zogenaamde S-Pen, een stylus die uitgerust is met een aantal functies. Zo kun je extra elementen aanroepen in de bediening en kun je natuurlijk je creatieve geest de vrije loop laten. We zien ook vaak dat deze in de zakelijke wereld gebruikt wordt om even snel een aantekening te maken of een aanpassing te doen in een document.

Daarnaast heeft de Galaxy Note 9 een grotere accu dan zijn S9-broer. Dit scheelt ongeveer 500 mAh en dat is relatief veel in smartphone-land. Hou er wel rekening mee dat het scherm van de Note 9 iets groter is dan de S9+ en een stuk groter dan de S9. Dat betekent dus dat er ook meer stroom verbruikt zal worden en dus een klein deel van de accu-verschillen teniet gedaan worden.

Lees ook: Je smartphone opladen doe je al je hele leven verkeerd: zo moet het wels

Voor de Galaxy S9 kies je als…

Je gewoon een goed werkende smartphone wil gebruiken en niet de prijs van de Note 9 wilt ophoesten. Zoals je waarschijnlijk had verwacht is de Samsung Galaxy S9 lager geprijsd dan de Note 9. Hiervoor krijg je echter wel dezelfde specificaties onder de motorkap. Dit geldt voor onder andere de chipset, maar ook het geheugen en de camera.

Hier zul je dus geen verschil aan merken, maar heb je geen S-Pen nodig en kun je uit de voeten met een goede in plaats van hele goede accu, dan is een toestel uit de S9-serie een goede deal.

Hou er hierbij rekening mee dat er twee modellen zijn: de S9 en de S9+. Beide toestellen hebben dezelfde specs, alleen is het schermformaat toch iets anders. Twijfel je tussen de Note 9 en de S9-serie, ga dan zeker voor de S9+, deze heeft een scherm dat qua grootte meer in de buurt komt.

De keuze voor een smartphone is natuurlijk persoonlijk en afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren op dit gebied, maar natuurlijk speelt budget ook een grote rol. Kijk daarom goed rond, vaak zijn er interessante aanbiedingen die voorbij komen voor beide toestellen. Misschien trekt je dat uiteindelijk wel over de streep om toch voor een andere optie te kiezen.

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...