Prachtige Minecraft beelden met behulp van ray tracing

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Sonic Ether Minecraft Shaders

Bij veel spellen wordt er geklaagd over de resolutie en de kwaliteit van de beelden in het spel. Het moet er allemaal zo realistisch mogelijk uitzien. En hoewel goede graphics niet het doel zijn van een spel zoals Minecraft, is het een mooie bijkomstigheid. De studio Sonic Ether creëerde daarom ray-tracing in Minecraft.

Wat is ray tracing?

Hoewel het begrip ray tracing vrij eenvoudig is om uit te leggen, is de impact ervan op het spel enorm groot. Het gaat namelijk om de weergave van licht en schaduwen binnen een game. Het is dezelfde techniek die gebruikt wordt om CGI beelden van je favoriete actiefilm samen te voegen in realistische beelden. En hoewel het bijzonder veel rekenkracht van je videokaart vraagt, is het in Minecraft dus ook gelukt om ray tracing te gebruiken. Volgens veel gamers is ray tracing dan ook de toekomst voor veel games, omdat ze zo veel realistischer zullen worden.

En hoewel er wordt gesproken over de techniek, is de correcte term eigenlijk path tracing. Maar omdat path tracing in essentie de techniek van ray tracing gebruikt, wordt er door de studio gesproken over ray tracing.

Alpha testing

De ontwikkelaar van SEUS PTGI is nog niet klaar met het testen van alle mogelijkheden. Daarom bevindt het programma zich dus nog in Alpha fase. Je kunt het al wel downloaden op de website van Sonic Ether, maar je kunt er niet van uitgaan dat het al direct een naadloze game ervaring biedt. Op dit moment is het ook alleen mogelijk om het programma te gebruiken wanneer je een NVIDIA videokaart hebt. Voor AMD moet er nog een downloadoptie worden ontwikkelt.

Sonic Ether Minecraft Shaders
Via: sonicether.com

Patreon

Op de Patreon pagina van de ontwikkelaar kun je net als bij andere crowdfunding pagina’s geld investeren. In ruil hiervoor kun je vervolgens bijvoorbeeld toegang krijgen tot experimentele updates, stemmen in belangrijke beslissingen en krijg je toegang tot Beta tests uit het archief.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...