Fun

Creëer nu eenvoudig je eigen Game Boy games

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Je kent de Game Boy vast nog wel. Het was één van de eerste mogelijkheden om overal te kunnen gamen via een handheld systeem. Veel mensen zijn er dus groot mee geworden. Wil je die nostalgische tijden nog eens herbeleven, maar daar een eigen draai aan geven? Dan kun je nu je eigen Game Boy game bouwen, zonder dat je daar enige kennis van programmeren voor nodig hebt.

Die goede oude Game Boy

Wat was ie populair. De Game Boy was, naast die nostalgische oude spelcomputers zoals de NES, niet weg te denken uit de huishoudens van 90’s kids. Alle mensen, die ermee opgegroeid zijn, zullen nog genoeg Game Boy herinneringen hebben aan vroeger. Nu is het kans om die nostalgie te herleven. Je kan namelijk je eigen typerende Game Boy spel maken.

GB Studio

GB Studio is tot stand gekomen door de programmeur Chris Maltby. nadat hij zelf een spel had ontwikkelt, wilde hij tools creëren waarmee iedereen in staat zou zijn zelf games te ontwikkelen. Ook mensen die dat nog nooit gedaan hadden. Het resultaat van zijn inspanning is de applicatie GB Studio. Hiermee hebben we eindelijk een manier om op een eenvoudige manier zelf avontuurlijke retro spellen te bouwen.

Hoe werkt het?

GB Studio wilde het ontwikkelen van een game zo eenvoudig mogelijk maken zonder vrijheid op te geven. Daarom hebben ze de complexiteit van het programmeren voor het grootste deel weggelaten, zodat je via visuele scripting zelf een verhaal kunt creëren. Via een ROM emulator en een flash card kun je de spellen vervolgens op een echte console spelen. Ook biedt GB Studio een web based emulator, waardoor je de spellen ook kunt exporteren zodat je ze in een browser kan spelen.

GB Studio
Via: gbstudio.dev

Eindeloze mogelijkheden

Bij GB Studio heb je de mogelijkheid om je eigen graphics te ontwerpen. Dat kan in ieder programma wat PNG bestanden ondersteunt, zoals Photoshop of Tiled. De spellen die je kunt creëren zijn zogenaamde top down 2D JPRG spellen. Binnen dit speltype heb je vervolgens eindeloze mogelijkheden. Je creëert een eigen verhaallijn en kunt het spel opslaan. Wil je zien of anderen het spel leuk vinden? Upload het dan op de website Itch.io. En hoewel je niet direct benaderd zal worden door EA Games, huist er wellicht wel een echte verhalenverteller in je.

De applicatie is beschikbaar zowel Linux, Windows als iOS. Je kunt het programma gratis downloaden op de website van GB Studio.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...