Cool Design

Laatste update:

Phiz 3D scanner: 3D-scan objecten met je smartphone

Geschreven door:

Peter Dragstra

Alle content is geschreven door smarthome-experts, niet door AI en robots.

Een 3D-scan maken van een willekeurig object met je smartphone of tablet en deze direct uit laten printen door je 3D-printer: het kan met behulp van de Phiz 3D-scanner. Het Canadese bedrijf Kiri innovation heeft een redelijk betaalbare 3D-scanner op de markt gebracht die gebruik maakt van de camera in jouw smartphone of laptop. 

Phiz 3D-scanner

De scanner maakt binnen 4 minuten een scan van het door jou gekozen object met behulp van een laser die het oppervlakte met een nauwkeurigheid van 0.2mm scant. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een oog-vriendelijke laser. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als de laser per ongeluk in je oog komt. De Phiz 3D-scanner is daarnaast ook in staat de kleuren van het object op te nemen. 

Phiz 3d scanner
Via: youtube.com (capture) | [AUTEUR]

Hoe werkt de Phiz 3D-scanner?

De Phiz 3D-scanner wordt geleverd met een ronddraaiend platform. Hierop kun je objecten plaatsen zo klein als 1,5 cm en tot 40 cm. Ook krijg je van Kiri innovation 2 verschillende scanners afhankelijk van of je een smartphone of laptop gebruikt. Je klikt de scanner naast de webcam op je laptop of klemt je smartphone in de scanner.

Vervolgens zet je het object op het platform en laat je de scanner en camera hun werk doen. Door middel van een programma kun je het object vinden in de app op je telefoon of in het programma op je telefoon. 

Prijs van de Phiz 3D-scanner

De Phiz 3D-scanner is verkrijgbaar vanaf 179 euro. Hiermee kun je alleen gebruik maken van de scanner met je laptop. Wanneer je ook wilt scannen met je smartphone zul je moeten gaan voor het volledige pakket van 207 euro. De benodigde software is in beide gevallen inbegrepen.

Phiz 3D scanner smartphone
Via: indiegogo.com | Phiz, CC

Meteen met 3D-printer?

In samenwerking met Anycubic is er ook een pakket beschikbaar waarbij je een betaalbare 3D-printer geleverd krijgt. Hiermee kunnen gescande producten meteen geprint worden. De Phiz 3D-scanner met een Anycubic 3D scanner is verkrijgbaar vanaf 375 euro.

Lees ook: 3DRudder: deze controller bestuur je met je voeten


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Phiz 3D scanner: 3D-scan objecten met je smartphone”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer