3DRudder: deze controller bestuur je met je voeten

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Virtual Reality wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. Spellen worden nou eenmaal veel realistischer wanneer je 360 graden om je heen kunt kijken en je kunt onderdompelen in de wereld van je favoriete spel. Playstation weet de VR-ervaring met het 3DRudder nu naar een nog hoger niveau te tillen.

3DRudder

Hoewel het 3DRudder niet als verrassing komt – Playstation kondigde de controller een tijd geleden al aan – is nu pas duidelijk wat het doet met de game experience. De wedloop onder de game giganten is tegenwoordig bijna volledig gericht op de ontwikkeling van de beste ervaring en Playstation staat met deze uitvinding wel ver vooraan als het gaat om innovatieve producten.

Je hoeft trouwens niet perse een Playstation te hebben, want je kunt het 3DRudder ook gewoon gebruiken op je computer. Met het 3DRudder gebruik je naast je handen ook je voeten om je door het spel te bewegen. Daarmee ben je in staat een game ervaring te hebben die nóg realistischer wordt.

Functionaliteiten

Wanneer je speelt met vier ledematen in plaats van twee, verdubbelen de mogelijkheden wanneer je in een spel zit. Waar je bij Skyrim VR eerst onhandig moest omgaan met wapens en bewegingen, kun je met het 3DRudder moeiteloos voortbewegen in het spel. Vervolgens hou je je handen vrij om je favoriete wapens te gebruiken om de strijd aan te gaan met je vijanden. De mogelijkheden van het 3DRudder zijn vrijwel eindeloos.

3DRudder Playstation VR
Via: 3drudder.com

Speel je een spel waar je door het spel moet lopen? Duw de controller in de richting waarom je wilt lopen en beweeg soepel door het spel. Hetzelfde geldt voor spellen waar je kunt vliegen. Hier kun je dan vier ledematen gebruiken om alle vier de assen van een vliegtuig te kunnen besturen. Hierdoor krijg je een ideale view van je omgeving en krijg je de echte 360 ervaring die VR te bieden heeft.

Welke spellen kun je spelen?

Je vraagt je misschien af welke spellen compatibel zijn met het 3DRudder. Dat zijn er tot nu toe al heel wat, maar het worden er in de toekomst ongetwijfeld nog veel meer. Nu kun je het 3DRudder gebruiken bij Skyrim – The Elder Scrolls V, Aircar, Vox Machinae, Raw Data, Dead Effect 2 en vele anderen.

€121,00
Voorraad: ❌
Bol.com

Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...