Fun

Ook jij trapt in deze bizarre optische illusie

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

IllusieSkoda

Optische illusies, wij houden ervan, zelfs als ze uitgevoerd worden door een paar doortrapte marketeers die een automerk aan de man willen brengen. Toch gebruiken ze het hier erg goed!

Ook jij trapt erin…

Deze optische illusie van Skoda is erg simpel van opzet en lijkt relatief eenvoudig, maar eigenlijk gebeurt er vrij veel in een korte tijd. Nu twijfel ik of ze er meer auto’s mee verkopen, maar het filmpje is inmiddels miljoenen keren bekeken.

Verrast mens man
Via: depositphotos.com | kantver

‘Attention tests’

Ook al weet je van tevoren dat er iets gaat gebeuren, toch zijn er dingen die je zult missen en dat is ook niet zo vreemd. Het is een zogenaamde attention test. Het geweldige voorbeeld van hieronder behoort tot de zogenaamde ‘attention tests’.

Voorbeeld van Skoda

Het is heel gebruikelijk om ergens op te focussen en daarbij detail voor overige zaken te verliezen. Er zijn daadwerkelijk ook psychologische oefeningen gemaakt, om te kijken hoeveel ‘ruis’ je waarneemt. Skoda heeft het in ieder geval leuk gebruikt!

IllusieSkoda
Via: youtube.com (capture) | Skoda UK

Kijk zelf naar de illusie

Tijd om de illusie zelf te bewonderen. Laat ons in een reactie weten hoe goed jij scoorde met de test!

Nog een leuke!

Hier nog zo’n leuk experiment. Tel het aantal passes dat de witte spelers naar elkaar doen! Let op, het is hier dus wel de bedoeling om het juiste aantal te krijgen!

Wijze les

Wat leren we nu eigenlijk van deze attention tests? Heel simpel: hoe geconcentreerd de aandacht is op een bepaald punt. Over het algemeen kun je stellen dat het goed is als mensen niet geheel blindstaren op één bepaald aspect, maar meer visuele (of soms ook andere) prikkels meekrijgen!

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...