Ocean Cleanup uit Nederland zorgt voor plasticvrije oceanen

Ocean Cleanup uit Nederland zorgt voor plasticvrije oceanen

In de wereldzeeën en oceanen drijven immens grote plastic bergen, iets dat natuurlijk fataal is voor alle flora en fauna in deze wateren. Al vele jaren zoekt men oplossingen om dit wereldwijde probleem te bestrijden.

In 2013 kwam onze pas twintigjarige landgenoot Boyan Slat met een geniale oplossing, hoewel het destijds een project was dat nog in de kinderschoenen stond. Inmiddels is het zover dat het Nederlandse bedrijf Ocean Cleanup vanaf 2016 daadwerkelijk met dit idee de diverse oceanen zal gaan schoonmaken en dus grote hoeveelheden plastic zal gaan opvangen en verwijderen.

Het geheel bestaat uit een drijvend gedeelte van ruim 2 kilometer lengte. Op die manier is het mogelijk om het uiterst vieze en milieuonvriendelijke plastic op diverse plaatsen in de oceanen te onderscheppen, zodat het vervolgens kan worden gerecycled. Ocean Cleanup zal in 2016 operationeel zijn in de oceaan die tussen Zuid-Korea en Japan gelegen is. Hier zullen vele milieu bestrijders absoluut blij mee zijn!

https://youtu.be/pcXS4bTxLjI

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo