Deze muismat laadt je muis op terwijl je ‘m gebruikt

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

Draadloze apparaten zijn de toekomst. Daarom heeft Logitech een muismat die de muis oplaadt terwijl je hem gebruikt!

Het geklooi met snoertjes kan niet vlug genoeg voorbij zijn. Als ze niet in de knoop zitten dan zijn ze wel kwijt of je laat ze per ongeluk ergens liggen (op kantoor bijvoorbeeld) waardoor je thuis je device niet kan gebruiken. Alles wat draadloos is heeft dus bij voorbaat al een streepje voor. Nu moeten we alleen nog even iets doen aan het fenomeen ‘lege batterijen’. Gelukkig komt Logitech met een muismat die de muis kan opladen terwijl je ‘m gebruikt!

Via: youtube.com (capture) | Logitech G

Muismat met elektromagnetisch veld

De nieuwe muismat van Logitech heet Powerplay. Dankzij een elektromagnetisch veld kan de gadget bruikbare stroom maken. Bijpassende muizen kun je voorzien van een kleine Powercore-module. Omdat die module tijdens het gebruik van de muis over het elektromagnetische veld van de muismat beweegt, kan deze stroom maken om de muis mee op te laden.

Schop je frustratie de deur uit

Klein minpuntje is dat de muismat zelf niet draadloos is. Dat is jammer, maar daar staat tegenover dat je muis dat wel is én dat je nooit meer misgrijpt naar een muis met een lege batterij. En daar is zeker wat voor te zeggen!

Via pexels.com

Je omzeilt hiermee de nog niet officieel erkende natuurwet dat accu’s en batterijen altijd leeg zijn als je ‘even snel’ iets belangrijks wil doen. Omdat dat bij voorkeur ook altijd gebeurt als je geen vervangend apparaat of nieuwe batterijen in huis hebt, zorgt het nogal voor wat frustratie. Daar heb je met de Logitech Powerplay dus geen last meer van 😉

Via: pixabay.com | LeeJeongSoon, CC

De prijs

De handige muismat van Logitech is een product van Logitech. Het werd uitgegeven in 2017 maar is nog steeds een nieuwigheid. Je betaalt tussen de €120 en €150 voor een nieuw exemplaar. Ga jij je er eentje aanschaffen?


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...