Huawei P20 Lite is de ultieme betaalbare smartphone

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Dat je niet altijd de hoofdprijs hoeft te betalen voor een smartphone, beginnen steeds meer mensen te begrijpen. Voor ons meer dan genoeg reden om de Huawei P20 Lite eens uit te lichten: een betaalbare smartphone met verrassend veel handige functies.

Huawei P20 Lite

Hoewel een aantal jaren geleden nog maar weinig consumenten van Huawei gehoord hadden, is het tegenwoordig een merk dat aan de top meedraait als het gaat om verkochte toestellen. Dit komt onder andere door smartphones zoals de Huawei P20 Lite bij Telfort. Dit toestel spreekt een grote doelgroep aan en biedt meer dan interessante specificaties voor een goede prijs.

We hebben hieronder een aantal zaken voor je op een rij gezet waarom wij vinden dat de P20 Lite een goed en vooral betaalbaar toestel is.

Dubbele camera

Huawei heeft zich de laatste jaren flink ontwikkeld op camera-gebied. Dat is dan ook terug te zien in de P20 Lite, waar je aan de achterzijde een dubbele camera kunt vinden. Hiermee kun je niet alleen mooie foto’s maken, maar zorg je ook voor interessante effecten. Denk hierbij aan het zogenaamde bokeh-effect, waarbij objecten of personen op de voorgrond scherp zijn en de achtergrond is dan wat vager. Al met al is dit één van de grote pluspunten van het toestel en één van de redenen dat veel mensen er enthousiast over zijn.

Flinke accu

In de Huawei P20 Lite vinden we een stevige 3000 mAh-accu. Dat wil in praktijk zeggen dat deze ruim een dag meegaat bij actief gebruik. Dus heb je ’s avonds nog extra plannen, dan is het in ieder geval niet de accu van je smartphone die je tegen gaat houden. Daarnaast wordt het toestel opgeladen met USB-C en is daarmee toekomstbestendig en deze kun je simpelweg niet verkeerd om erin stoppen, eindelijk!

Premium design

Het mooie aan de P20 Lite is dat je voor een lagere prijs, toch het design krijgt van een duurder toestel. Zijn grote broer, de P20, geniet dezelfde looks als zijn kleine broertje en daarmee loop jij wel even te shinen zonder er meer voor betaald te hebben.

Dual Bluetooth

Tegenwoordig kunnen smartphones meer Bluetooth-apparaten aansluiten, dat is niets nieuws, maar… Ze kunnen niet op twee verschillende apparaten verschillende muziek afspelen. Je voelt hem al aankomen: de P20 Lite wel. Dus wil je op een Bluetooth-speaker en je draadloze oordopjes andere muziek afspelen: dat kan dus gewoon.

… De prijs

En dan natuurlijk de prijs. De P20 Lite zit in het middensegment, maar kost iets meer dan 250 euro. Er zijn natuurlijk veel merken waar je uit kunt kiezen zoals bijvoorbeeld Samsung of een iPhone, toch doet Huawei iets goed met de P20 Lite als we kijken naar de prijs-, kwaliteitverhouding. Er zijn dan ook weinig redenen om niet te kiezen voor de Huawei P20 Lite als je niet teveel wil betalen maar toch heel veel smartphone wil krijgen.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...