Help, mijn wifi werkt niet overal even goed: wat moet ik doen?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Wifi, we kunnen tegenwoordig niet meer zonder. Ook al worden 4G-abonnementen steeds betaalbaarder en de bundels groter, toch brengen we het grootste deel van de dag door op een wifi-netwerk.

Slecht wifi-signaal

Slecht wifi-signaal is een grote frustratie voor velen, je stream valt continu weg, of is de hele tijd aan het bufferen. Erg vervelend en dit heeft vaak te maken met het bereik van je WiFi-signaal. Er zijn gelukkig wel een aantal oplossingen om je WiFi te verbeteren en zo te zorgen dat jij wel je Netflix-stream achter in de tuin of op zolder kunt kijken. Maar wat zijn deze oplossingen? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Kabels trekken

Dit is een oplossing waar je alleen voor moet kiezen als je of de voorzieningen daarvoor hebt, of heel handig bent en wat tijd over hebt.

Heb je nog een aantal (loze) leidingen in je huis, dan kun je daar – meestal vanuit de meterkast – een aantal internetkabels door trekken. Deze sluit je vervolgens aan op extra routers en voila: je wifi-bereik is een stuk beter. Voor achterin de tuin wordt dit wel al wat lastiger, maar misschien ben je een kei in sleuven graven, dan kun je dat uiteraard ook doen.

Wifi-versterker

Ben je voor een draadloze, betaalbare oplossing, dan is een wifi-versterker een oplossing. Deze kun je aansluiten op elk stopcontact in huis, waarna dit kleine apparaatje je bestaande wifi-signaal zal oppikken, versterker en weer uitzenden. Op deze manier krijg je draadloos extra bereik. Daarnaast zijn er wifi extenders die ook een ethernet-aansluiting hebben die je bijvoorbeeld weer in een laptop of PC kunt gebruiken.

Mesh-wifi

Een ‘relatief’ nieuwe oplossing is mesh-wifi. Dit zijn routers zoals bijvoorbeeld Google wifi, die je samen kunt gebruiken. Je sluit de eerste router aan op je modem, en deze zendt vervolgens een signaal uit naar alle andere routers in de set. Op deze manier heb je een stabiele, verbinding door het hele huis en tuin. Dit is wel een wat duurdere oplossing dan bijvoorbeeld een wifi-versterker.

Powerline adapter

Een andere plug-and-play-optie is een powerline adapter. Hiermee stuur je die wifi via jouw stroomnetwerk door. Je plugt hem in een stopcontact bij het modem in de buurt en een ander stopcontact op bijvoorbeeld de zolder doe je hetzelfde. Hier kun je danwel via ethernet, danwel via een versterkt wifi-signaal een veel beter bereik verwachten. Let echter wel op: niet alle powerline adapaters zenden een wifi-signaal uit.

Extra routers als accesspoints

Ben je technisch onderlegd, dan kun je ook zelf aan de slag gaan met bijvoorbeeld een oude (of nieuwe) router. Deze kunnen fungeren als accesspoint, waarmee je dus ook het signaal kan versterker. Dit is echter vaak wel wat instelwerk en niet altijd even eenvoudig. Maar heb je nog een router liggen en ben je een beetje handig (of kun je goed Googlen), dan is dit een goede optie.

Hopelijk kun je nu weer ongestoord genieten van jouw favoriete Netflix-serie, Spotify-song of even lekker scrollen door je Facebook-, Instagram- en Twitter-timeline.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...