3 dingen waar je op moet letten bij het kopen van LED-strips

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

De laatste periode zien we veel mensen die langzaam maar zeker overstappen naar LED in huis, al dan niet omdat er geen gloeilampen meer zijn. Met led strips kun je een mooie nieuwe impuls aan je woonkamer of andere ruimte geven. Daarom hebben wij drie tips voor je op een rij gezet waar je op moet letten bij het kopen van deze strips.

Led strips en kleurtemperatuur

Er zijnled strips die vele kleuren kunnen weergeven, maar er zijn ook exemplaren die alleen ‘wittinten’ kunnen tonen. Hierbij is het dan belangrijk te bekijken hoe ‘warm’ het wit is. Een niet zo warme wittint, zorgt vaak voor wat killer licht, maar een warmere witte strip, zorgt in de algemene perceptie voor meer gezelligheid. Koop je dus een witte lichtstrip, dan is het goed om te bekijken welk soort wit bij jou past.

Lampjes per strip

Er zijn veel aanbieders van led strips, daarom ook veel verschillende producten. Zo merk je natuurlijk een verschil in kwaliteit, maar ook in het aantal lampjes per meter strip.

Hoe meer lampjes, hoe meer licht de strip geeft. Dit kan vaak een groot prijsverschil zijn zoals je je kunt voorstellen. Daarom is het essentieel hier rekening mee te houden bij de aankoop ervan.

Wattage en verbruik

Hou rekening met het verbruik en wattage van jouw LED-strip. Soms lees je in de winkel dat er bijvoorbeeld 24 watt nodig hebt en koop je daar ook de stroombron voor. Nu zien we vaak dat dit per meter wordt aangegeven en als jouw LED-strip net wat langer is dan een meter, dan kom je dus tekort.

Het is dan ook wenselijk om goed te kijken naar het wattage, zodat de strip fatsoenlijk kan functioneren. Daarnaast is het natuurlijk goed om het verbruik in de gaten te houden. Velen switchen naar LED om op energieverbruik te besparen, maar als je meters LED in je huis wilt plaatsen, dan is er een kans dat je minder bespaart dan je voorheen berekend had.

Led strips een erg praktische vorm van verlichting, maar door het grote aanbod en de vele variaties, kan het ingewikkeld zijn. Ledstrips kopen kun je beter niet overhaast doen. Lees en onderzoek dus goed voordat je de eerste de beste led strip koopt die je tegenkomt. We hopen dat deze tips je daarbij geholpen hebben.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...