Minimotortje sneller dan een straalmotor, maar wel 500 keer kleiner dan een korreltje zout!

Minimotortje sneller dan een straalmotor, maar wel 500 keer kleiner dan een korreltje zout!

Ergens moet toch een keer het einde bereikt worden, maar toch weet men steeds weer deze grenzen te doorbreken, hoe lang nog. Nu wederom met dit “minimotortje”.

 

Het motortje dat je hier beneden in de video ziet is liefst 500 keer(!) kleiner dan een zoutkorrel, maar kan minimaal net zo snel bewegen als een straalmotor!
Onderzoekers van de Cockrell School of Engineering zijn in staat geweest een zogenaamd nanomotortje te bouwen, echt microscopisch klein. Dat het kan is al bijna niet te begrijpen, maar het kan ook nog eens maximaal 18.000 toeren per minuut draaien. Een straalmotor van een gemiddeld vliegtuig haalt dat ook.

De nanomotor is kleiner dan een micron en zou dus theoretisch gezien  in een lichaamscel passen. Maar dat is dan ook het doel van het motortje, meerderen daarvan plaatsen in een lichaam, om ze middels de draaiende beweging medicijnen te laten verspreiden op de plekken waar ze precies nodig zijn. Maar dat duurt nog even, ze zijn tot nu toe alleen in een laboratorium getest.

Wederom een doorbraak in de technische- maar ook zeker in de medische wereld.

minimotortje 3

minimotortje 2

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo