Met een eTree groeit elektriciteit aan de boom

Met een eTree groeit elektriciteit aan de boom

Het oude gezegde dat geld niet aan de boom groeit klopt helaas, maar als het om elektriciteit gaat heeft een bedrijf uit Israël er voor gezorgd dat dit wel werkelijkheid kan zijn. 

 

Sologic komt met de eTree, een boom-achtige structuur met zonnepaneel bladeren, die fungeert als een ontmoetingsplek en een plaats om elektronische apparaten op te laden en aan te sluiten op het internet.

Doel is ons meer bewust te laten worden van het milieu en duurzaamheid te bevorderen. Dit doen ze door als het ware het milieu te verlijmen met de gemeenschap.

De eTree heeft zonnepanelen en deze halen energie uit de zon, die vervolgens wordt gebruikt om met behulp van power USB oplaadpunten, via een docking station, je mobiele apparaten of tablets op te laden zodat je rustig onder de eTree kunt zitten werken of relaxen. Tegelijkertijd heb je gratis Wifi, samen met de mogelijkheid om te controleren hoeveel elektriciteit de boom gegenereerd heeft tot dat moment. Ook doet de boom dienst als een lichtpunt wanneer de zon ondergaat.
De boom is ontworpen met metalen leidingen en is circa 3,5 meter hoog. Hij wekt niet alleen elektriciteit op, maar de zonnepanelen fungeren als takken en bieden daardoor ook de broodnodige schaduw tegen de felle zon op warme dagen. De configuratie van de takkenstructuur kan worden veranderd, zo kunnen takken ook worden gebruikt als zitplaatsen voor mensen. Het ontwerp is zelfs voorzien van een drinkbak, voor het verstrekken van water aan huisdieren, te samen met een fontein die mensen van drinkwater voorziet.

 

Waar staat de Etree inmiddels?

De boom is speciaal ontworpen om gebruikt te worden in stedelijke- en woongebieden. Dit omvat o.a. parken, universiteiten, binnenplaatsen maar ook scholen. Aangezien de configuratie kan worden gewijzigd, kan hij worden aangepast aan de specifieke behoeften van de plek waar hij geplaatst is. De eTree werd onlangs geplaatst in Israël in het Ramat Hanadiv natuurpark en het is de eerste in zijn soort. Volgen er meer in de rest van de wereld in de toekomst?

etree etree etree

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo