Met een airbag voor je telefoon voorkom je barsten

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

ADcase airbag cover smartphone

Hoe vaak heb jij je telefoon al laten vallen? En is ‘ie nog heel of zitten er inmiddels een aantal – of een heleboel – barsten in je scherm? Het is om gek van te worden. De smartphones van nu zijn mooi, maar bij lange na niet zo sterk als die goeie ouwe Nokia 3310. Tijd om iets te ondernemen tegen toekomstige barsten in je telefoon.

Een goed idee

Dat moet Philip Frenzel, student aan de Aalen Universiteit in Duitsland, ook gedacht hebben. Hij komt met een briljante oplossing: een airbag voor je telefoon. En dan bedoelen we geen gigantisch wit luchtkussen, al zou dat ook best werken. De door hem ontwikkelde ADcase is simpel en compact en klik je zo goed als onopvallend aan de achterkant van je telefoon. Niets van te zien, totdat je telefoon valt…

ADcase airbag

Geen crash maar gestuiter

Zodra jij je smartphone laat vallen merken de sensoren van de ADcase dit en wordt de airbag geactiveerd. Bij iedere hoek van de beschermhoes komt een soort pootje tevoorschijn dat een verend effect geeft. Je telefoon zal altijd op één of meerdere van deze pootjes landen en eventueel nog wat over de vloer stuiteren, maar hij zal zelf de vloer niet raken.

Binnenkort verkrijgbaar

De ADcase komt binnenkort met een crowdfunding campagne op Kickstarter, maar online wordt er al volop over gepraat. Laat je vooral niet afleiden door mensen die vinden dat je telefoon met pootjes meer op een koffietafel lijkt. Want who cares als het er voor zorgt dat je geen barsten in je scherm krijgt? En als je telefoon niet valt, zijn de pootjes niet te zien en is de ADcase heel subtiel aanwezig op de achterkant van je smartphone.

We zijn benieuwd hoe populair de gadget zal zijn! Wat vind jij ervan? Deel het met je onhandige vrienden!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...