Met de “Baycycle” waterfiets als een fietsende Mozes over het water

Met de “Baycycle” waterfiets als een fietsende Mozes over het water

De “Baycycle” is een waterfiets die het mogelijk maakt om met je fiets overal te kunnen fietsen, zelfs over grote wateroppervlakten. Het Baycycle project is gebaseerd op het feit dat de aarde grotendeels bedekt is met water, en dat er bijna een miljard fietsen worden gebruikt over de hele wereld, maar dan uiteraard alleen maar op het land.

Waterfiets

De Baycycle heeft als basis  2 pontons, waarmee je als fietser blijft drijven op het wateroppervlak tijdens het trappen, en ook kunt sturen net zoals je op de vaste aardbodem zou doen. Groot voordeel is dat je een heleboel obstakels ontwijkt, waarmee je als fietser op de openbare weg of fietspad wel geconfronteerd wordt. Om veilig te fietsen op deze  waterfiets, wordt een helm wel geadviseerd, en zeker ook een zwemvest.

Het Baycycle project verzamelt momenteel fondsen via Indiegogo om het mogelijk te maken om ook te kunnen fietsen over wateroppervlakken. Wie weet, veranderd Nederland met zijn vele rivieren, meren en slootjes, over een aantal jaren ook nog wel in een “water” fietsend land.

waterfiets waterfiets

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo