Maak kennis met Marty de Robot en zet hem zelf in elkaar

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

Voor iedereen die altijd al een eigen robot wilde hebben, die graag een robot wil bouwen of die het leuk vindt om technisch bezig te zijn is er nu Marty de Robot.  Met Marty leer je over robotica én heb je daarna je eigen robotje Marty. Leuk voor jong en oud.

Marty de Robot bouwen en programmeren

Het bouwen van deze grappige robot is een perfecte manier om meer te leren over robotica, programmeren, elektronica en meer. Eenmaal klaar kun je Marty de Robot via WiFi aansturen en hem de leukste dingen laten doen. Door zijn bijzondere benen kan hij meer dan een normale wandelende robot. Marty loopt, draait, schopt tegen een bal en heeft echte dance moves!  Blij, bezorgd of boos? Door met zijn wenkbrauwen te bewegen toont Marty zijn emoties!

Via: Marty the Robot by Robotical / youtube.com (capture) | Robotical

Het programmeren van een robot klinkt moeilijk, maar kan gelukkig ook op een gemakkelijke manier. Heb je geen verstand van dingen als Java en C++, gebruik dan Scratch. Programmeren is dan niet moeilijker dan het verschuiven van blokjes. Breid je Marty de Robot uit met een Raspberry Pi (computertje met het formaat van een pinpas), dan kun je hem nog veel meer dingen laten uitvoeren.

Iets nodig? Print het zelf

Ook leuk: alle onderdelen voor Marty die je nodig hebt om hem te repareren of uit te breiden, kun je zelf printen met een 3D printer. Je Marty de Robot starterspakket (à 116 euro) is dus echt pas het begin van je robotica avontuur!


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...