Maak kennis met Laundroid: een peperdure robot die de was vouwt

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Een robot die je kleren vouwt, is dat niet wat we allemaal willen? Je hoeft niet langer te dromen, want hij bestaat echt! Hij is alleen erg duur…

Laundroid: een robot die je kleren vouwt

Het wassen van kleren is een van de huishoudelijke klusjes waar je liever niet te veel tijd aan besteedt. Een wasmachine doet het grootste deel van het werk voor je, maar je moet de was wel zelf opvouwen. Wellicht hoeft dat in de toekomst niet meer. De Laundroid is een robot die de was voor je opvouwt. Het prijskaartje is echter om te huilen…

Via: pixabay.com | pexels, CC

Smarthomes nemen de wereld over. Niemand doet graag het huishouden en er verschijnen om de haverklap gadgets die het huishouden vereenvoudigen. Zo zijn er al automatische stofzuigers, smart vaatwasmachines, smart speakers, een slimme oven en nog vele andere slimme apparaten. Nu is er dus ook een ‘slimme garderobe’. Deze robot heet Laundroid en met behulp van dit apparaat hoef je nooit meer zelf de was op te vouwen!

Via: youtube.com (capture) | Team Tokyopop

Laundroid

Laundroid werkt met behulp van kunstmatige intelligentie. Je kunt er als het ware een handvol t-shirts ingooien, en deze robot doet de rest. Hoe werkt dit precies? Het is heel simpel. Laundroid is uitgerust met verschillende camera’s en met behulp van een paar robotarmen controleert hij om welk kledingstuk het gaat en op basis van deze analyse vouwt de slimme garderobe het kledingstuk netjes op. Zo houdt Laundroid rekening met de lengte van de mouwen, de maat van het kledingstuk en de vorm.

Via: youtube.com (capture) | Team Tokyopop

Wil je de robot in actie zien? In dit filmpje wordt getoond hoe de was er wordt gegooid, en hoe die er netjes opgevouwen weer uitkomt.

Dure grap

Dit klinkt natuurlijk allemaal ideaal, maar de robot is niet voor iedereen. Zo heeft deze slimme garderobe een prijskaartje van maar liefst 16.000 dollar. Voor dat geld kun je heel veel andere dingen kopen… Wij vouwen voorlopig onze eigen kleren nog maar eventjes! Meer informatie over Laundroid via deze link.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...