Fun

Logitech G29 racestuur en pedalen: betaalbaar Max eruit racen

Door

Peter Dragstra

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Logitech G29 stuur race spel feat

Max Verstappen heeft in Nederland gezorgd voor steeds meer raceliefhebbers. De meeste van deze fans willen zelf ook wel eens een rondje rijden op de circuits waar hun held de bekers binnenhaalt. Simracen (simulator racen) wordt daarom ook steeds populairder en veel mensen willen daarom thuis een goed racestuur hebben. De Logitech G29 is vaak één van de eerste modellen die je tegenkomt online. 

Waar je het vroeger met MS-DOS games moet doen of sommigen zijn grootgebracht met de C64, kunnen we inmiddels genoeg coole en realistische games spelen. Racegames met alleen een controller of keyboard zijn dan juist weer jammer en missen iets om het ècht te maken: een kwalitatief racestuur met pedalen…

Logitech G29: instapmodel

Het stuur wordt door meer ervaren simracers gezien als instapmodel. Het is een relatief goedkope optie ten opzichte van alle professionele hardware die te koop is. De Logitech G29 is een pakket met een stuur en een set pedalen. De adviesprijs was ooit €399 maar inmiddels is de prijs in veel webwinkels gezakt en kun je het stuur vaak voor minder dan 200 euro bestellen. Het stuur is geschikt voor PlayStation, computer en XBox.

Logitech G29 stuur race spel
Via: Wikimedia Commons | Antoineets, CC

Het stuur is van stevige kwaliteit en eenvoudig vast te draaien aan een bureau. Zo kun je het stuur goed vastzetten en verschuift het niet wanneer je veel kracht op het stuur zet. Daarnaast is er goede Force Feedback, dit zorgt er voor dat je stuur trilt en je terugkoppeling krijgt van wat er in je spel gebeurt. Als je bijvoorbeeld tegen een muur aan rijdt voel je dit meteen. 

Gemakkelijk te installeren

Het stuur is via USB in te pluggen in je (spel)computer. Nadat je dit gedaan hebt kun je de Logitech Gaming Software downloaden om je stuur te installeren. Zodra je dit hebt gedaan kun je meteen aan de slag. Een groot voordeel van de Logitech G29 is dat bijna alle racespellen dit stuur goed kennen en het meteen goed ingesteld staat. Je kunt het daarnaast zelf via de software van Logitech nog verder finetunen. Denk bijvoorbeeld aan het aantal graden dat het stuur kan draaien. 

Logitech G29 stuur race spel set
Via: bol.com

Het stuur heeft behoorlijk wat knoppen die het gemakkelijk maken om in een spel allerlei zaken in te kunnen stellen. Denk bijvoorbeeld bij het Formule 1-spel aan het openklappen van je DRS of het instellen van je auto.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...