Lijkt onmogelijk, maar deze Corvette laat zich perfect met het hoofd besturen

Lijkt onmogelijk, maar deze Corvette laat zich perfect met het hoofd besturen

Het klinkt als onmogelijk, maar technisch gezien kan het inmiddels, een auto besturen met alleen maar je hoofd, klinkt perfect voor mensen die verlamd zijn.

Ben je vanaf je schouders verlamd, lijkt autorijden niet meer mogelijk. Sam Schmidt, voormalig autocoureur is sinds begin 2000 volledig verlamd, nadat hij tijdens een race in Florida vol op een muur in rijdt en hij verlamd raakt vanaf zijn schouders tot aan zijn tenen. Hij legt zich neer bij het feit dat hij nooit meer kan autorijden, maar dankzij moderne nieuwe technologieën blijkt dit anno 2014 toch weer tot de mogelijkheden te behoren. Arrow Electronics, een bedrijf met ook een vestiging in Nederland, heeft een Chevrolette Corvette dusdanig aangepast dat je deze met alleen maar je hoofd hoeft te besturen.

Infraroodcamera’s

De Corvette is voorzien van een viertal infraroodcamera’s die nauwlettend de hoofdbewegingen van de bestuurder in de gaten houden. Als hij zijn hoofd naar links of rechts draait stuurt hij de auto, gas geven doet hij door zijn hoofd naar achteren te bewegen. Tevens heeft hij een klein balletje, aan een buisje vast, in zijn mond. Bijt hij hier op, dan remt de auto direct. In luttele milliseconden krijgt de computer de signalen door die het stuur, samen met de pedalen, bedient.

Schmidt heeft inmiddels met vele testen bewezen dat het een systeem is dat heel goed werkt. Ruim 120 kilometer is er al probleemloos mee getest, met deze aangepaste Chevrolet. Plan is dat hij op korte termijn mee gaat doen aan een race met deze auto. Natuurlijk zal er wel een bijrijder meegaan, die in geval van nood direct de controle kan overnemen.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo