Laat deze robot je Rubiks kubus oplossen in minder dan één seconde

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

De Rubiks Kubus: Het vereist een bijzonder stukje inzicht om ‘m op te lossen. Sommige mensen proberen het eindeloos en krijgen het nooit voor elkaar, anderen zetten net zo lang door tot het lukt. Een enkeling begrijpt de kubus zó goed, dat de puzzel in hun handen in no-time is opgelost.

Zo heroverde de Nederlander Mats Valk (20 jaar) onlangs het wereldrecord Rubiks Kubus oplossen. Na enkele blikken op de kubus, schoof hij in slechts 4,74 seconde alle gekleurde blokjes op hun plek. Hoe hij dat deed, zie je hier:

Snelst opgeloste Rubiks Kubus ooit

Zonder iets af te willen doen aan het record van Mats (want 4,74 is echt belachelijk snel), is er een snellere manier om de kubus op orde te krijgen. Met behulp van een speciale robot kan de Rubiks Kubus in minder dan een seconde (0,887 seconde om precies te zijn) worden opgelost. Over records gesproken!

Nooit eerder is de puzzel zo snel opgelost. De robot, gemaakt door de Duitser Albert Beer gaat dan ook officieel de boeken in als ‘De snelste robot in het oplossen van de Rubiks Kubus’. We zijn benieuwd of iemand binnenkort met een robot komt die dit nóg sneller kan…

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...