Koeienrugzak vangt scheten op voor energie

Koeienrugzak vangt scheten op voor energie

Nu klinkt het wellicht wat vreemd en onsmakelijk, maar met deze koeienrugzak is het mogelijk scheten op te vangen. Het nut hiervan? Koeien producten methaangas in hun magen, dat gebruikt kan worden om energie van te maken. Nu is deze ietwat oncharmante koeienrugzak niet te zien bij de koeien in Nederlandse weilanden, maar in afgelegen gebieden kan het een uitkomst bieden, zelf voorziening in energie via methaangas.

Koeienrugzak

De koeienrugzak van het Argentijnse landbouwinstituut INTA kan via een slangetje in de maag van de koe dagelijks tussen de 100 en 200 gas opvangen die de koe per dag produceert. Dat zijn heel wat liters scheten, maar als ze goed gebruikt kunnen worden, is dit natuurlijk een mooie manier van het winnen ervan.

KoerugzakGD1

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo