Dit is dé nieuwe manier om je elpees af te spelen

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

Terug van weggeweest: Elpees luisteren. Dit keer niet meer met een ouderwetse platenspeler, maar met de hypermoderne Rokblok.

Alle mp3-bestanden ten spijt, écht muziek luisteren deed je vroeger, toen alleen de beste songs op een elpee werden uitgebracht. Op de – inmiddels wat ouderwetse – platenspeler draaide de plaat tegen een naald aan. Die naald zorgde ervoor dat de groeven in je elpee werden omgezet naar muziek.

Bekijk de beste Bluetooth platenspelers van dit moment

De tijd is voorbij gevlogen en we zijn muziek gaan luisteren op cassettebandjes, cd’s en mp3bestanden. En zoals altijd, komen oude trends nogmaals voorbij. Het beluisteren van elpees is weer helemaal ‘in’. Dit keer niet met een bakbeest van een platenspeler, maar met Rokblok. Dé nieuwe manier om je elpees af te spelen.

Via: kickstarter.com | Rokblock

Elpees luisteren zonder platenspeler

Je legt de langspeelplaat neer en plaatst Rokblok er bovenop. In plaats van de plaat, draait de gadget over de plaat heen en maakt de muziek hoorbaar. Wil je harder geluid? Dan kun je Rokblok draadloos verbinden met je telefoon of met je bluetooth speaker. Helemaal van deze tijd dus, ook al speelt hij ‘oude platen’ af.

Overal genieten van oude en nieuwe elpees

Dankzij een Rokblok heb je dus geen old school platenspeler meer nodig. Dat betekent niet alleen dat het afspelen van elpees vele malen gemakkelijker is geworden. Het betekent ook dat je je elpees gemakkelijk mee kunt nemen om ergens anders te gebruiken. Zo kun je overal genieten van deze nieuwe manier om je elpees te gaan beluisteren.

Heb jij nog oude platen boven op zolder liggen? Hoogste tijd om die uit de kast te trekken. Kun je gelijk nostalgische jeugdherinneringen opdoen. Nieuwe muziek op elpee kopen kan natuurlijk ook. Nu de langspeelplaat terug is van weggeweest zijn ook veel nieuwere nummers te koop op elpee.

Dat muziekliefhebbers enthousiast zijn over deze nieuwe gadget is duidelijk: Het streefbedrag dat Rokblok via Kickstarter hoopte te behalen is al ruim 3x overschreden. Ook meedoen en in 2017 je muziek met Rokblok beluisteren? Dat kan al vanaf zo’n 65 euro.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...