iPhone 6S en 6S Plus officieel aangekondigd

iPhone 6S en 6S Plus officieel aangekondigd

Op 9 september heeft Apple de nieuwe iPhone officieel aangekondigd, de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus. Beide toestellen zijn, zoals te verwachten, een verbetering ten opzichte van de vorige versie en ook is er een nieuwe rosegouden kleur toegevoegd aan het assortiment.

De meest in het oog springende feature van de 6S is wel 3D Touch, waardoor het touchscreen nieuwe, extra functies krijgt. Zo komen er eigenlijk meerdere ‘druklagen’ op het scherm, waardoor harder indrukken ervoor zorgt dat andere functies uitgevoerd kunnen worden. Zo zul je bijvoorbeeld extra menu’s kunnen openen, maar ook andere functies sneller bedienen en openen vanuit de verschillende apps.

3Dtouch

Naast de reguliere versie van de iPhone 6S komt er ook een grotere versie, de 6S Plus, die qua specificaties verder gelijk is. Onder de motorkap vinden we de verbeterde A9-chipset die moet zorgen voor voldoende rekenkracht om alle taken met gemak aan te kunnen. Ook op het gebied van foto’s is er een stap voorwaarts gezet en zien we dat de 6S uitgerust is met een 12 megapixel-exemplaar.

Qua software gaat deze nieuwe topsmartphone draaien op iOS9, die inmiddels al geruime tijd in bèta getest wordt. Wil je de iPhone 6S of iPhone 6S Plus aanschaffen, dan moet je wel nog even geduld hebben. Nederland zit officieel niet bij de eerste landen waar deze gelanceerd wordt, maar onze oosterburen zijn wel geselecteerd. Hier is de nieuwe iPhone vanaf september te koop.

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo