iPhone 6 en iPhone 6 Plus officieel gepresenteerd

iPhone 6 en iPhone 6 Plus officieel gepresenteerd

Apple heeft tijdens een evenement in Cupertino onder andere de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aangekondigd, twee nieuwe smartphones die voor de fabrikant een grote stap voorwaarts betekenen.

iPhone 6

De iPhone 6 zal een groter scherm krijgen ten opzichte van de voorgangers, 4,7 inch met een resolutie van 1334×750 pixels. Onder de motorkap staat ook de nieuwste processor van Apple, de A8 die samenwerkt met de M8-processor. Om onder andere het nieuwe betaal-systeem, Apple Pay, te faciliteren zit er ook eindelijk een NFC-chip in het toestel. De prijzen voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekend gemaakt en ook de introductie-datum is vooralsnog niet bekend. In Amerika wordt de iPhone 6 aangeboden tegen een prijs van $ 199 inclusief abonnement.

iPhone6Plus

iPhone 6 Plus

De iPhone 6 Plus is de grote broer en beschikt zoals te verwachten ook over een groter scherm. De 6 Plus heeft een 5,5 inch-scherm met een full HD-resolutie (1920×1080) en beschikt over een iets betere camera en optische beeldstabilisatie (OIS). De iPhone 6 Plus zal iets duurder worden, maar ook deze zit niet bij de eerste batch en komt dus pas later naar Nederland. Het bedrag dat in Amerika neergelegd moet worden is vanaf $ 299 met abonnement.

AppleiPhone6PlusNaast deze nieuwe iPhones werd ook nog de Apple Watch aangekondigd, een smartwatch die alleen samenwerkt met een iPhone.

 

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo