iPhone 6 en iPhone 6 Plus officieel gepresenteerd

Apple heeft tijdens een evenement in Cupertino onder andere de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aangekondigd, twee nieuwe smartphones die voor de fabrikant een grote stap voorwaarts betekenen.

iPhone 6

De iPhone 6 zal een groter scherm krijgen ten opzichte van de voorgangers, 4,7 inch met een resolutie van 1334×750 pixels. Onder de motorkap staat ook de nieuwste processor van Apple, de A8 die samenwerkt met de M8-processor. Om onder andere het nieuwe betaal-systeem, Apple Pay, te faciliteren zit er ook eindelijk een NFC-chip in het toestel. De prijzen voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekend gemaakt en ook de introductie-datum is vooralsnog niet bekend. In Amerika wordt de iPhone 6 aangeboden tegen een prijs van $ 199 inclusief abonnement.

iPhone6Plus

iPhone 6 Plus

De iPhone 6 Plus is de grote broer en beschikt zoals te verwachten ook over een groter scherm. De 6 Plus heeft een 5,5 inch-scherm met een full HD-resolutie (1920×1080) en beschikt over een iets betere camera en optische beeldstabilisatie (OIS). De iPhone 6 Plus zal iets duurder worden, maar ook deze zit niet bij de eerste batch en komt dus pas later naar Nederland. Het bedrag dat in Amerika neergelegd moet worden is vanaf $ 299 met abonnement.

AppleiPhone6PlusNaast deze nieuwe iPhones werd ook nog de Apple Watch aangekondigd, een smartwatch die alleen samenwerkt met een iPhone.

 

Ook interessant
5 apps die je beter direct kunt verwijderen als je om je smartphone geeft