5 redenen waarom de iPhone 14 een goede keuze is

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Apple iPhone 14 feat

September: tijd voor een nieuwe iPhone. Hier kun je elk jaar je klok op gelijk zetten, gelukkig. Dat is dit jaar niet anders, waar onder andere de iPhone 14 en iPhone 14 Pro het levenslicht hebben gezien.

De iPhone 14

De iPhone 14 is, jaja, de opvolger van de iPhone 13-serie. Hoewel de uiterlijke verschillen niet bijster groot zijn, heeft Apple toch weer de nodige nieuwigheden toegevoegd aan deze populaire smartphone.

Apple iPhone 14 screens
Via: Apple

iPhone 14 een goede keuze? 5 redenen

Maar wat zijn nu echt redenen om de iPhone 14 (of Pro, of Pro Max, of Plus) te kopen? Dat is precies wat ik je hieronder ga uitleggen.

1. Groot, klein, pro, niet-pro… Keuze!

De iPhone 14 komt in een aantal verschillende varianten. Het bedrijf uit Cupertino heeft afscheid genomen van de mini-variantie, die bij de iPhone 12-serie werd geïntroduceerd. Als vervanging hebben ze de grotere iPhone 14 Plus op de markt gebracht.

Maar eerst een overzicht van de iPhone 14 varianten:

iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max

Zoals je ziet, is er genoeg keuze, waarbij je kunt kiezen uit een ‘normaal’ scherm qua formaat, of het Plus- of Max-formaat (bij de iPhone 14 Pro).

Apple-iPhone-14-Pro-iPhone-14-Pro-Max-deep-purple
De iPhone 14 Pro en de grotere 14 Pro Max | Via: Apple

2. Always on-scherm iPhone 14

Een andere interessante toevoeging aan de iPhone 14-serie is het always on-scherm. Ein-de-lijk.

Jaren geleden kwamen de eerste smartphone-fabrikanten die Android gebruiken al met een always on-scherm en sindsdien ben ik daar eigenlijk wel aan gehecht geraakt. Het is dan ook een functie die ik miste op mijn huidige iPhone.

De iPhone 14 beschikt dus over een scherm dat altijd aan kan staan. Hierop kun je dan bijvoorbeeld notificaties tonen, de klok of een aantal widgets. In iOS16 werden deze geïntroduceerd.

Apple-iPhone-14-Pro-Always-on-display
Via: Apple

3. Meer accu-capaciteit

De nieuwe iPhones zijn ook uitgerust met grotere accu’s. Natuurlijk is dat ook wel prettig: het always on-scherm verbruikt natuurlijk ook wat meer batterij.

Toch is de verwachting dat de accuduur van deze smartphones iets verlengd zal worden. Dat betekent simpelweg dat je de iPhone 14 (Pro) minder snel aan de lader hoeft te leggen, mooi meegenomen toch?

4. Betere camera’s

Ook op smartphone-camera-gebied zijn er de laatste jaren flink wat ontwikkelingen geweest. Dat is ook precies waar Apple mee aan de slag is gegaan.

Zo is de camera aan de achterzijde van 12 megapixel een flinke stap omhoog gegaan naar 48 megapixel en hebben ze ook de frontcam flink verbeterd. Hierbij wordt het dus nog eenvoudiger om betere selfies te nemen, ook in de focusmodus.

Apple iPhone 14 Pro camera
Camera van de Apple iPhone 14 Pro Max | Via: Apple

5. Het werkt gewoon..

Als jarenlange Android-gebruiker, ben ik even geleden overgestapt naar de iPhone. Waar ik Android altijd een warm hart toe heb gedragen, ben ik de eerste die toegeeft dat er een aantal dingen beter werken op een iPhone.

Als je bijvoorbeeld een accessoire van Apple gebruikt, bijvoorbeeld de AirPods of een Apple Watch, dan werkt het gewoon. De onderlinge integraties zijn bijzonder goed te noemen, waardoor je er eigenlijk geen omkijken naar hebt.

Dit merk je bijvoorbeeld aan de verbindingssnelheid van de oortjes. Dit werkt goed, snel en je switcht eenvoudig tussen bijvoorbeeld je iPhone 14 en de Macbook. Handig!

Dus, de iPhone 14 kopen?

De iPhone 14 is wederom een interessante smartphone die veel mogelijkheden biedt zoals een betere camera, always on-scherm en beschikbaar is in nieuwe uitvoeringen.

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone, dan is de 14-serie absoluut het overwegen waard.

Lees ook


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...