Intelligent wegmarkeringssysteem voorkomt veel ongelukken

Razmetkus is een concept voor een intelligent wegmarkeringssysteem. Het beschikt over een interactieve wegverharding dat middels sensoren de positie van elke weggebruiker kan volgen.

Indien gewenst kan Razmetkus voor iedere bestuurder afzonderlijk informatie weergeven. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van waarschuwingen voor bepaalde verkeerssituaties. Denk daarbij aan o.a. het naderen van een zebrapad, of waarschuwen voor een dreigend gevaar. Misschien kan dit concept wegenbeheerders triggeren om deze technologie uiteindelijk beter te integreren met de rijbaan veiligheid en de bestaande informatiesystemen. Benieuwd of we in de toekomst “high-tech save” gaan rijden, ook in Nederland. Als je de video’s en foto’s hier beneden bekijkt zal je meer duidelijk worden van het huidige concept.

Intelligent wegmarkeringssysteem Intelligent wegmarkeringssysteem Intelligent wegmarkeringssysteem

 

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer