In zeep verpakt speelgoed zorgt voor betere hygiëne van kinderen

In zeep verpakt speelgoed zorgt voor betere hygiëne van kinderen

Het idee is eigenlijk heel eenvoudig, maar wel verrassend effectief. Verpak iets van speelgoed in een stuk zeep, waardoor kinderen automatisch vaker hun handen gaan wassen. Als ouder zul je het zeker herkennen, dat je je kinderen na het buitenspelen, hond of kat aaien, of toiletbezoek, er iedere keer weer op moet attenderen dat ze hun handen wassen, met zeep.

Zeepspeelgoed

In ontwikkelingslanden is dit natuurlijk een veel problematischer probleem. Naast het feit dat de sanitaire voorzieningen hier vele malen slechter zijn, zijn er zeer zeker ook veel meer ziektes aanwezig.

Via: capture youtube.com

De oplossing voor dit nijpende probleem heet de “Hope Soap”. In het stuk zeep zit een speelgoed verpakt. Hierdoor worden kinderen op een positieve manier “gedwongen” vaak hun handen te wassen. Uiteindelijk kunnen ze dan met bijvoorbeeld de speelgoedauto of een ander iets spelen. Kijk hier beneden de video:

Betere hygiëne door speelgoed

Tevens is de zeep ontworpen om verschillende ziektes tegen te gaan die juist ontstaan door die slechte hygiëne. Praktijk heeft bewezen dat het wassen van je handen een van de meest effectieve manieren is om verspreiding van deze gemene en soms dodelijke ziektes tegen te gaan. Naast een speelgoedauto zitten er voor de meisjes Hello Kitty poppen in de zeep verpakt.

Mooi initiatief toch?

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo