Nooit meer zelf Ikea meubels in elkaar zetten: deze robot doet het voor je

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

Het in elkaar zetten van Ikea meubels word ons zo makkelijk mogelijk gemaakt. En als het goed is kun je dat dus prima zelf… als je de handleiding maar volgt! Maar omdat alles wat je kan uitbesteden mooi is meegenomen, is er nu een robot die Ikea meubels in elkaar kan zetten. Handig!

Deze robot zette stoel Stefan in elkaar

Drie jaar lang werkten onderzoekers van de Nanyang Technological University in Singapore aan de robot. Omdat het in elkaar zetten van Ikea meubels iets is dat de meeste mensen kunnen, is het een goed streven om een robot zó goed te maken dat die het ook kan. En dat is dus gelukt. De robot zette de Ikea ‘Stefan’ stoel bijna helemaal zelf in elkaar en deed daar slechts 9 minuten over!

Zo doet ‘ie dat

Wat de robot voor heeft op ons als mensen is dat hij niet kan beginnen zonder eerst de handleiding te lezen. Iets waar wij vaak halverwege bij afhaken omdat we het ‘”wel weten”. Het in elkaar zetten van de meubels gebeurd vervolgens met twee grijpers, twee armen, een 3d camera en druksensoren. Hiermee wordt letterlijk alles gedaan: schroeven, draaien, zelfs het meubelbeslag erop. En dat dat best soepel gaat, zie je in het filmpje dat de onderzoekers maakten:

De toekomst van onze Ikea meubels

Hoewel het mooi klinkt, moeten we onze meubels voorlopig nog zelf in elkaar zetten. Gezien al het materiaal dat nodig is om de robot te maken is het wat kostbaar om ze te maken voor thuisgebruik. Dat het in de toekomst wél mogelijk is, is heel waarschijnlijk. Wie weet kun je over een aantal jaar wel een robot huren wanneer je bij Ikea nieuwe meubels koopt. Dan kun jij lekker aan de koffie, terwijl de robot de nieuwste aanwinsten voor je interieur in elkaar schroeft.

Voor nu is ons beste advies: lees eerst de handleiding en begin dan pas aan het bouwen van de meubels. Misschien gaat het dan net zo soepel als de robot het deed.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...