Handig! Dit materiaal kun je bijna overal voor gebruiken

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

De Formcard is typisch iets waarvan je niet wist dat je het nodig kon hebben…tot je ontdekt dat het bestaat. Een klein kaartje van smeltbaar bioplastic waarmee je bijna alles kunt maken. Je kunt er dingen mee maken, bevestigen, repareren…en ongebruikt past het zo in je tas of broekzak.

Maak het met Formcard

Moet er iets gerepareerd worden? Gebruik een Formcard. Het werkt heel simpel: Je stopt de kaart in  kokend heet water en wacht tot het plastic smelt. Eenmaal warm en zacht kun je het plastic in ieder model vormen en/of ergens aan vast maken. Laat het plastic vervolgens afkoelen en hard worden. In no-time is het klaar voor gebruik!

Het plastic van de Formcard wordt dus hard wanneer het weer afkoelt. Niet rubberachtig, maar écht stevig, zoals nylon. En wil je het plastic na een tijdje weer ergens anders voor gebruiken? Dan smelt je het gewoon of weer. Een ongebruikte Formcard neem je gemakkelijk mee in je portemonnee en hij past ook in een kopje. Hierdoor kun je ‘m gemakkelijk gebruiken op iedere plek waar je een kopje met kokend water kunt vullen.

Tip: Als je niets te repareren hebt, dan kun je Formcard ook gebruiken om speelgoed of andere hebbedingetjes mee te maken. Het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en je kunt er de leukste dingen mee doen. Na een succesvolle crowdfunding-campagne, zijn de handige Formcards ook online verkrijgbaar. 9 stuks kosten dan ca. € 20,-.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...