Glazenwassers moeten eerst abseilen om in Grand Canyon hun werk te kunnen doen

In de Grand Canyon in Amerika ligt voor glazenwassers een wel heel speciale uitdaging, namelijk de glazen “uitsteek” brug, die over de wereldberoemde kloof uitsteekt, en van glas aan de onderkant is. Ook deze moet natuurlijk met enige regelmaat schoongemaakt worden.

De ingehuurde glazenwassers moesten hiervoor eerst abseilen, om vervolgens hangend aan touwen hun werk met zeem en trekker te kunnen doen. De meer dan veertig ramen onder de zogenaamde “Skywalk” brug zijn anders niet te bereiken. Experts van een abseiling firma moesten hele constructies met touwen bedenken om uiteindelijk onder het glas te kunnen komen.

De Skywalk zweeft op 1200 meter hoogte boven de kloof, waarin de Colorado Rivier zijn weg vindt. Dezelfde abseilers ruimen ook de wanden van de Grand Canyon op. Ze vinden daar onder andere waterflesjes, zonnehoedjes en ander spul dat de gemiddelde toerist naar beneden laat vallen.glazenwassers glazenwassers glazenwassers
Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer