Gear en gadgets: dit neem ik mee op reis

Elk jaar staan er de nodige tripjes op de planning, heerlijk zelf op vakantie, een stad ontdekken tijdens een citytrip of een toffe en drukke beurs. Waar ik ook naartoe ga, er gaan heel wat gadgets mee.

Vaste prik in september: IFA

Begin september was het weer zover, de IFA. Voor degene die deze beurs niet kennen: het betreft de grootste consumentenelektronica-conferentie ter wereld die elk jaar in Berlijn gehouden wordt. Hier zijn, zoals je je wellicht kunt voorstellen, veel gadgets, smartphones en andere huishoudelijke apparatuur. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik de naaimachines heb overgeslagen, maar me heerlijk vergaapt heb aan alle nieuwe snufjes, toffe gadgets en vooral innovatieve producten.

Wat neem ik mee?

Zoals aangegeven neem ik altijd allerlei gadgets mee op mijn tripjes en deze heb ik opgeborgen mijn Eastpak trolley en rugzak, gekocht bij bagageonline. Mijn trolley bevat, naast mijn kleding, de gadgets die ik niet direct nodig heb, zoals een Bluetooth-speaker en de nodige kabeltjes. In mijn rugzak van Eastpak neem ik zaken mee als een laptop, accupack, headset en andere gadgets.

20150909_115422Onderstaand een lijstje van mijn ‘gadget-inhoud’:

  • Sony headset
  • Macbook Pro (late 2013)
  • OnePlus 2
  • NetGear Mobile WiFi
  • JBL Pulse speaker
  • Samsung Galaxy Tab S2 (tablet)
  • Accupack MET een pandabeer

Het doel van deze gadgets spreekt redelijk voor zich, maar graag wil ik nog even iets dieper ingaan op de ‘Mobile WiFi’. Deze Netgear Aircard is eigenlijk een mobiele router, maar in plaats van dat deze internet krijgt van een provider als Ziggo of KPN, wordt er hier een SIMkaart in gebruikt. In Duitsland heb ik een Lebara-SIM gekocht, die verbinding maakt met 3G (helaas geen 4G) via de Mobile WiFi. Vervolgens wordt een WiFi-signaal uitgezonden waarmee ik verbinding maak met zowel smartphone, laptop en tablet. Op deze manier heb je altijd, relatief goedkoop, een actieve internetverbinding om je social media te beheren, WhatsAppen of natuurlijk te werken.

Nu weten jullie wat ik in mijn tas heb, maar wat neem jij altijd mee op vakantie of andere trips?

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door BagageOnline.

 

Ook interessant
Daar ze dan toch in 2015, draadloze oordopjes!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site), plaatsen wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse en externe leveranciers. We zouden je willen vragen, deze éénmalig te accepteren. Lees meer over ons privacybeleid of cookie-instellingen.

Cookie instellingen

Hieronder kun je kiezen welk soort cookies je toestaat op deze website. Klik op de knop "Instellingen opslaan" om je keuze toe te passen.

Let op: bij het weigeren van bepaalde cookies zal de website mogelijk niet meer naar behoren functioneren en bepaalde onderdelen of (ingesloten) content niet worden vertoond.

FunctioneelOnze website maakt gebruik van functionele cookies. Deze cookies zijn nodig om onze website te laten werken.

AnalyticsOnze website maakt gebruik van analytische cookies om het mogelijk te maken onze website te analyseren en te optimaliseren ten behoeve van o.a. de gebruiksvriendelijkheid.

Social mediaOnze website plaatst social media cookies om u inhoud van derden zoals YouTube en FaceBook te laten zien. Deze cookies kunnen uw persoonlijke gegevens bijhouden.

AdvertentiesOnze website plaatst advertentiecookies om u advertenties van derden te tonen op basis van uw interesses. Deze cookies kunnen uw persoonlijke gegevens bijhouden.