6 toffe gadgets voor onder de Kerstboom

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Het is weer die tijd van het jaar, dat je op zoek moet naar cadeaus of je wensenlijstje moet doorgeven. Om je hierbij te helpen, heb ik een lijstje gemaakt met tech en gadgets voor onder de Kerstboom. Met dit lijstje doe je hopelijk genoeg inspiratie op om te bepalen wat het meest geschikte cadeau is.

Kerst & gadgets

Noem het een beetje vreemd, maar vroeger pakte ik altijd eerst de ‘zachte’ cadeautjes uit onder de Kerstboom, want die vielen over het algemeen niet in de categorie tech. Daarna ging ik pas voor de wat hardere cadeaus, het echt werk zogezegd, waarbij ik hoopte dat er iets van tech, gadgets of een game in zat.

Hieronder een aantal ‘harde’ Kerstcadeaus, die menig gadget-hard sneller laten kloppen…

1. Houten Kerstboom

Waarom beginnen we eigenlijk niet eens met de Kerstboom zelf en kijken we alleen naar wat er onder de boom ligt en beginnen met Je kunt dit jaar ook eens voor een ander soort kerstboom gaan. Waarschijnlijk heb je vroeger wel een echte boom gehad, misschien een nep-boom, maar heb je ook al eens nagedacht over een moderne houten kerstboom?

Dit is vooral een erg onderhoudsvrije kerstboom en laat dat nu precies zijn waar ik enthousiast van kan worden naast alle (andere) gadgets die eronder liggen. Hieronder een video van hoe dit eruit zou kunnen zien.

2. Lightbulb Neon Desk Light

Deze vind ik persoonlijk erg tof: een neon ‘desk light’, waarbij er verschillende figuren beschikbaar zijn. Misschien niet de meest bruikbare gadgets, maar het siert wel elke bureau, tafel, kast, dressoir of ander meubelstuk.

Deze producten worden gemaakt door Amped & Co, een bedrijf dat zich hier speciaal op heeft toegelegd. Dit resulteert in meerdere toffe producten, ik ben fan!

3. Google Stadia

Google Stadia verwacht je wellicht niet direct in dit lijstje, maar het afgelopen jaar ben ik steeds enthousiaster geworden over deze cloudgaming-dienst. Het grote voordeel is dat je geen krachtige hardware nodig hebt om goede gameprestaties te krijgen.

Google Stadia streamt games via internet, waarbij een Chromecast/tv, de browser of een zelfs een telefoon gebruikt worden als scherm. Met de bijbehorende controller, kun je naar hartenlust gamen, vooral omdat de collectie beschikbare games steeds verder uitgebreid wordt.

Inmiddels zijn er al meerdere toptitels beschikbaar, denk bijvoorbeeld aan FIFA, Destiny en nog veel meer. Ook voor de aanschafprijs hoef je het niet te laten: Stadia onder de kerstboom hoeft niet duur te zijn vooral met alle acties die nu gaande zijn.

Google Stadia
Via: Google

4. LarQ Bottle

LarQ lijkt in eerste instantie op een gewone waterfles, maar is veel meer dan dat. Deze slimme fles kan namelijk het water ‘reinigen’ dat in de fles zit. Op deze manier blijft het water in de fles langer van goede kwaliteit en blijft deze ook vrij van vieze geurtjes en slechte bacterieën.

De LarQ Bottle gebruikt hier UV-licht voor, een volledig veilige techniek om het water te reinigen. Daarnaast ziet deze slimme drinkfles er ook nog tof uit. Daarom is het natuurlijk een extra leuk cadeau voor de feestdagen, of het nu is om te geven of te krijgen.

Duurzaam-en-fris-de-zelfreinigende-waterfles-van-LARQ2

5. Click & Grow

Altijd al je eigen kruiden of groente willen verbouwen, gewoon in de woonkamer of keuken? Dat kan met Click & Grow. Deze slimme plantenbak maakt dat eenvoudig mogelijk, waarbij er een goede dosering licht gegenereerd wordt door de ingebouwde lampen.

Daarnaast heeft Click & Grow natuurlijk een app, die bijvoorbeeld aangeeft als je de plantjes water moet geven. Wees niet bang, dat water geven is eenvoudig: als je eenmaal het reservoir gevuld hebt, kun je met één druk op de knop zorgen dat jouw plantjes water krijgen.

Op deze manier kun je zelf een begin maken met kweken, erg leuk. Ook al kun je er geen kerstboom mee laten groeien, het is wederom een leuk presentje.

ClickAndGrow

6. Chromecast

Ook al is deze slimme, kleine streaming-dongle jaren geleden geïntroduceerd, het is nog steeds één van de allerbeste gadgets die ik bezit. Vooral de nieuwe versie, Chromecast met Google TV, doet erg veel goed.

Hierbij bedien je alles met de afstandsbedienign en kun je daadwerkelijk apps installeren. Op deze manier kun je niet alleen stareamen van Netflix, Video, YouTube, Spotify of andere diensten, maar kun je ook de functionaliteit verder uitbreiden.

Ook al bezit ik al een Chromecast, toch zou ik erg enthousiast kunnnen worden van nog een exemplaar onder de kerstboom.

Chromecast met Google TV-1

Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe gadgets en andere tech-producten te verkrijgen, maar door het lijstje compact te houden, hoop ik jouw keuze wat eenvoudiger te maken!

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...