Ford Lane-Keeping Bed: houd onrustige partners op afstand

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Ford Lane-Keeping bed

Heb je een partner die maar niet stil kan liggen in bed? Het kan leiden tot slapeloze nachten, irritaties en zelfs relatiebreuken. Maar Ford besloot om het niet zover te laten komen. Ze kwamen er namelijk achter dat hun Lane-Keeping technologie uit de auto ook prima gebruikt kan worden tussen de lakens. 

Irritaties in de slaapkamer

Er zijn genoeg slaapproblemen en je kent het volgende gevoel ook zeker wel; je komt thuis na een drukke dag en na een uurtje in de sportschool wil je niets liever dan een lange nacht slapen. En niets staat jou deze rust in de weg, behalve één storende factor: je partner. Iedere minuut komt er een been, arm of heel lichaam jouw kant op, waar jij vervolgens wakker van wordt. En het ergste is dat ze niet eens wakker worden terwijl je ze probeert terug te duwen.

Ford Lane-Keeping bed
Via: Ford

Onderbroken slaap 

Het regelmatig wakker worden gedurende de nacht kan funest zijn voor je energieniveau tijdens de rest van de dag. Mensen hebben zeer gevoelige instincten en veel mensen worden wakker wanneer iemand ook maar dicht in de buurt komt. Naast dat het vervelend is, kan het dus ook nog eens slecht zijn voor je gezondheid. 

Een oneindig matras 

Het matras van het Lane-Keeping bed is rond en loopt ook door aan de onderkant van het matras. Het is dus een zachte lopende band die linksom en rechtsom kan draaien, afhankelijk van waar meer ruimte nodig is op het matras.

De Lane-Keeping technologie

Om ervoor te zorgen dat iedereen in bed altijd evenveel ruimte tot zijn beschikking heeft, zijn in dit prototype diverse druksensoren in het matras gebouwd. Deze zorgen ervoor dat het matras kan aanvoelen waar beide partners op dat moment liggen. Dreigt één partner van zijn eigen domein af te rollen, dan corrigeert het matras dat automatisch. De lopende band wordt opgestart en de partner die de slaapovertreding begaat wordt weer een stuk naar zijn eigen kant gerold. Beide partners blijven zo te allen tijde in het midden van het matras liggen. 

https://www.youtube.com/watch?v=yfSYjbODGUc

Heb jij ook een partner die maar niet stil kan liggen tijdens de nacht? Verkeersregels in bed zouden daar zomaar eens de ultieme oplossing voor kunnen zijn. Denk je dat dit Ford-bed dat is? Laat het weten in een reactie onderin!

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...