Fietsendief geeft tip: zo wordt je fiets niet gestolen

Fietsslot fietsendief slot

Er is niets vervelender aan te komen op de plaats waar je fiets hoort te staan en hij is verdwenen. Er is echter een simpele truc om het fietsendieven moeilijker te maken zodat ze je fiets niet zomaar stelen.

Johnny tipt: fiets stelen lastiger maken

Wij kregen een zeer hulpgevend inbox-bericht van Johnny. Hij is een ex-fietsendief en heeft een simpel, maar vooral doeltreffende advies om te zorgen dat je fiets er volgende keer wel blijft staan. Zijn Facebook-bericht is inmiddels verdwenen, maar dat hoeft ‘de pret’ niet te drukken. Ook de ANWB beschrijft deze tip tegen fietsendiefstal!

Het is natuurlijk geen garantie dat je fiets niet gestolen wordt, maar het zorgt er wel voor dat het de dief een stuk moeilijker gemaakt wordt. Sterker nog, hij heeft nog maar erg weinig aan de fiets, waardoor hij zich wel twee keer zal bedenken voordat hij jouw fiets kiest om mee te nemen.

Fietsventiel-slot-fietsendief
Via: Pixabay

Zet je ventiel bij je slot. Ze kunnen de fiets dan moeilijk jatten zonder het ventiel te breken. Want ook fietsendieven houden niet van een lekke band.” “Huh, wat?” “Ja, ze breken de standaard af, zetten die tussen wiel en slot en breken het open. Zelfs dure sloten wip je zo zo open. 1 minuut tot 10 minuten.

.

Lekke band

Het is dus een kwestie van even je wiel draaien voordat de fiets afgesloten wordt om vervolgens het ventiel bij het slot te zetten.

Op deze manier hebben de dieven in ieder geval een platte band als de het slot proberen open te breken. Nu maar hopen dat dit ze echt tegen gaat houden, maar de kans dat je fiets gejat wordt is aanzienlijk verminderd.

Lees ook: deze fiets kan niet gestolen worden

Litelok fietsslot
Foto: GadgetsDaily

Goed slot

Iedereen weet natuurlijk dat je een goed slot nodig hebt om te zorgen dat je fiets minder snel gestolen zal worden. Maar wat is nu echt een goed slot? Wij hebben onder andere al review gemaakt van de Litelok Silver, waarmee je een relatief compact en vooral eenvoudig mee te nemen slot hebt, maar er is natuurlijk nog veel meer keuze.

Wij hebben hieronder een aantal sloten voor je op een rij gezet, wellicht zit er iets voor jou tussen.

Afbeelding: Via Pixabay

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo