Elektrische step kopen: 5 voordelen op een rij

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Ben je van plan een elektrische step te kopen of ben je het aan het overwegen? Wij hebben vijf redenen voor je op een rij gezet waarom je hem wel zou moeten kopen.

1. Milieuvriendelijk rijden

Het spreekt natuurlijk voor zich, dat het rijden op elektriciteit beter is dan rijden op bijvoorbeeld benzine, diesel of LPG. Dat is één van de grootste voordelen en redenen om een elektrische step te kopen, los van het feit dat het ook erg leuk is om erop te rijden.

Door gebruik te maken van een elektrische step is jouw belasting op het milieu een stuk minder en dat is natuurlijk sowieso een reden om voor een alternatief vervoersmiddel te kiezen.

Lees ook: De complete gids met alles het kopen van een elektrische step

2. Sneller op bestemming dan met auto

Vaak zien we dat elektrische steps aangeschaft worden om mee in de stad te rijden. Het is dan ook vaak zo dat je sneller bent dan met de auto. Je hebt minder files voor stoplichten en kunt met de stroom fietsers meegaan. Hierdoor ben je vaak sneller op de plaats van bestemming in de stad dan anderen.

Daarnaast heb je geen parkeerkosten en kun je hem eenvoudig meenemen of zelfs opvouwen. Hierdoor heb je geen ‘parkeerstress’ en ben je zekerder op tijd op je afspraak te komen.

Lees ook: Mag je met een elektrische step op de openbare weg in Nederland en België?

3. Lekker snel startklaar

Een elektrische step is direct startklaar: stap erop en gaan. Hierdoor hoef je niets te starten, op te warmen of aan te zetten. Het enige wat je moet doen is zorgen voor genoeg stroom.

Daarnaast zijn de onderhoudskosten erg laag en vergen ze relatief weinig onderhoud. Hierdoor komen we ook direct op het volgende punt: elektrische steps zijn goedkoop om te rijden.

4. Bijzonder goedkoop om te rijden

De kosten voor het opladen van een elektrische step zijn wel van een aantal factoren afhankelijk, maar ga er vanuit dat dit rond de 8 tot 15 cent kost. Je kunt dus – wederom afhankelijk van de actieradius – een flink stuk vooruit voor een laag bedrag. Het vullen van een tank bij het tankstation is vele malen duurder.

5. Eenvoudig te besturen

Iedereen kan snel leren om op een elektrische step te rijden. Ook al heb je vroeger niet gestept, vaak is het een kwestie van opstappen en vertrekken. Het ‘gevoel’ bij een elektrische step komt dan vanzelf.

Bonus: Je mag erop rijden met een bromfietscertificaat

Geen autorijbewijs, geen probleem. Als de elektrische step op de Nederlandse weg mag rijden, moet je minimaal 16 jaar oud zijn en beschikken over een bromfietscertificaat. Hoef je mooi dat dure rijbewijs niet te halen.

Nog meer details over de elektrische step vind je in onze uitgebreide elektrische step-gids.

 

 

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...