Eerste opblaasbare concerthal in de wereld ligt in Japan

Eerste opblaasbare concerthal in de wereld ligt in Japan

In het Japanse kustdorpje Matsushima, ligt als een enorme paarse luchtballon, ‘s werelds eerste opblaasbare concerthal, op een grasveld. Vanaf dit weekend is het verplaatsbare bouwwerk volledig gevuld met klassieke muziek.

In 2011 werd het noordoosten van Japan getroffen door een enorme tsunami. Nog altijd zijn vele gebouwen niet opnieuw opgebouwd, vanwege de enorme ravage van destijds. Echter, de Japanners wilden toch weer muziekoptredens, en daarom hebben de Britse beeldhouwer Anish Kapoor en de Japanse architect Arata Isozaki een opblaasbare concerthal ontworpen. De organisatie van het Zwitserse Lucerne Festival heeft ook een helpende hand toegestoken.

Cederhout
De hal kent een oppervlakte van ruim duizend vierkante meter, en luistert naar de naam “Ark Nova”. Binnen in de hal is plaats voor ongeveer zevenhonderd muziekliefhebbers, die zitten op houten bankjes. Deze bankjes zijn, net zoals de omringende geluidswallen, gemaakt van hout van cederbomen,  bomen die tijdens die tsunami van destijds omver geworpen zijn. De opblaasbare concerthal is van buiten gemaakt van een dun vliesje. Daardoor is het mogelijk om de concerthal heel makkelijk op te blazen, maar ook weer leeg te laten lopen en te verplaatsen.

opblaasbare concerthal opblaasbare concerthal

 

cederhout

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo