Duiken in open water, maar dan zònder zuurstoffles

Duiken in open water, maar dan zònder zuurstoffles

Duiken is leuk, spannend en avontuurlijk, maar wel ingewikkeld. Je moet er een speciaal brevet voor hebben en natuurlijk uitrusting, zoals zuurstofflessen. Fabrikant BLU3 kwam met de oplossing, een opblaasbare boot die er voor zorgt dat jij onder water kunt ademen.

Ademen via een lange slang

Het concept dat door BLU3 is bedacht is eigenlijk vrij eenvoudig; de snorkel die je onder water gebruikt is via een lange slag verbonden aan een bootje dat op het wateroppervlak drijft. In het bootje zorgt een kleine compressor via een accu er voor dat er via de slag zuurstof bij jou terecht komt.

Tot drie meter onder water

Het systeem draait op een accu die zuinig met energie omgaat en waarmee je ongeveer één uur onder water kunt blijven. De slang waardoor de lucht wordt gevoerd is ongeveer drie meter lang, waardoor je vrij diep onder water kunt gaan om de mooiste dingen van de onderwaterwereld te zien.

Een slim systeem in de compressor zorgt ervoor dat er wordt gemeten hoe snel jij ademhaalt. Hoe sneller jouw ademhaling gaat, hoe sneller de zuurstoftoevoer zal gaan. Op die manier krijg je nooit te veel of te weinig zuurstof toegediend.

Duiken is nu voor iedereen

Goed nieuws dus voor iedereen die graag wil duiken, maar geen duikbrevet heeft en niet over de juiste apparatuur beschikt. Om te duiken met dit Nemo-systeem heb je geen duikbrevet nodig, wat een tijdrovende bezigheid is wil je dit brevet halen. Daarnaast is het aanschaffen van de juiste benodigdheden nogal prijzig. Duiken met Nemo kan daarom een erg interessant alternatief zijn.

Je vindt hier meer info over de Nemo. Deze is vooralsnog via Kickstarter te verkrijgen en kost je ongeveer € 300. Voor deze prijs krijg je niet naast het luchtsysteem ook het kleine rubberen bootje erbij. Dit bootje is niet noodzakelijk om te gebruiken, maar laat de compressor op het water goed opvallen. De compressor is ook zonder boot te gebruiken, omdat er om de compressor heen een schuimrubberen behuizing zit.

Houd jij op vakantie van spanning en avontuur maar zie je het niet zitten om met grote zuurstofflessen het water in te gaan? Dan is Nemo echt iets voor jou! Vergeet dan geen leuke onderwater vakantiefoto’s te maken met je iPhone!

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo