Drijvende steden, wordt het echt de toekomst?

Drijvende steden, wordt het echt de toekomst?

Land dat bebouwbaar is op aarde wordt steeds meer volgebouwd met steden. Dit is een stelling van het Chinees-Britse bedrijf AT Design Office.

Ditzelfde bedrijf is daarom gekomen met een heel revolutionair en innovatief plan met een behoorlijk opvallend ontwerp, bedoeld voor duurzame steden op zee. Het krijgt de titel mee “Floating City”.
Het is een plan waarin een drijvende stad wordt gebouwd, met een oppervlakte van ongeveer 10 vierkante kilometer per stuk. Het werd bedacht in opdracht van de Chinese bouwfirma CCCC. Zij doen op dit moment ervaring op met een 50 kilometer lange tunnel tussen Hongkong, Macau en Zhuhai. De gebruikte technieken van dit project willen ze graag gaan gebruiken bij dit nog groter en indrukwekkender project.

Modules

Deze drijvende steden bestaan uit allerlei modules in diverse afmetingen en vormen, die in een fabriek gemaakt worden. Vervolgens worden deze elementen op de open zee samengevoegd, om uiteindelijk een zeer zelfvoorzienende en klimaatvriendelijke stad samen te stellen. Aanwezig zijn voorzieningen zoals afvalverwerkingsinstallaties en eigen boerderijen. Parken en hotels zijn er zowel boven als onder water, evenals andere recreatieve gelegenheden. Vervoer tussen de diverse panden en gebouwen gaat vooral via onderzeeër of elektrisch voertuig, klinkt spectaculair!

Of ze er ooit komen is natuurlijk de hamvraag. Al jaren zien we de meest prachtige bouwprojecten langskomen, groen voornamelijk, maar sterven vervolgens ook weer een stille dood. Afwachten dus weer in dit geval…

drijvende steden drijvende steden drijvende steden drijvende steden

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo