Deze doorzichtige zonnepanelen bieden eindeloze mogelijkheden

Deze doorzichtige zonnepanelen bieden eindeloze mogelijkheden

Het opwekken van energie met zonnepanelen wordt steeds vaker gedaan, een goede zet om minder belasting voor het milieu te bewerkstelligen. Los van het feit dat ze energie opleveren, hebben ze nog geen dubbele functie, maar dat kan snel veranderen met deze doorzichtige zonnepanelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruikt worden als ramen, waarbij er ook nog eens energie opgewekt wordt, een prachtige, duurzame oplossing.

Doorzichtigezonnepanelen2

Onderzoekers van de Michigan State University hebben dit recent naar buiten gebracht en de theoretische toepassingen zijn immens. Zo kunnen bijvoorbeeld grote (kantoor)gebouwen zelfvoorzienend worden, maar ook onze hedendaagse gadgets kunnen op een andere manier van stroom voorzien worden. Ik zou het wel zien zitten om een smartphone of tablet te gebruiken die opgeladen wordt door deze simpelweg in het zonlicht te gebruiken. Nu is het nog lang niet zover, maar de mogelijkheden zijn eindeloos met deze uitvinding.

Lees ook: Goedkopen zonnepanelen? Maak ze zelf!Doorzichtigezonnepanelen1

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo